Ádám Zoltán, a Corvinus egyetem kirúgott docense is arra biztat mindenkit, hogy vegyenek részt a diákok alternatív népszavazásán

belföld
2023 október 29., 15:29

Október 20-ától online, 23-ától személyesen is lehet szavazni az Egységes Diákfront és az aHang által szervezett 7IGEN-es alternatív népszavazáson. Mint korábban megírtuk, a népszavazás azért alternatív, mert bár a két szervezet májusban beadta a kérdéseit az NVB-hez, az augusztusban elkaszálta a törekvést.

Az esemény javában zajlik, de már nem sokáig, szavazni október 30-án éjfélig, tehát vasárnap és hétfőn van még lehetőség, online konkrétan ide kattintva.

A kezdeményezés mellett szólalt most fel Ádám Zoltán, a Corvinus egyetem oktatója is, az erről szóló videót az aHang közösségi oldalon publikálták:

link Forrás

Ádám Zoltánt a napokban menesztette a Corvinus, miután etikai vizsgálatot kezdeményezett, amiért egy hallgatót a többiektől elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján vizsgáztattak le. Ádám a 444-nek részletesen elmesélte a történetet annak teljes hátterével együtt. Ennek lett vége a rendkívüli felmondás, hiába állapította meg korábban az egyetem etikai bizottsága, hogy a két érintett vezető etikai vétséget követett el, amikor megkülönböztetett módon vizsgáztatott. Másodfokon az egyetem rektorhelyettese felmentette a vétség alól az oktatókat, akik mindketten magas beosztású vezetők, Ádámnak viszont mennie kellett.

A szóban forgó alternatív népszavazás kérdései egyébként a következők:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány alakítson ki olyan kereteket, amely minden gyermek számára biztosítja a modern, esélyteremtő oktatást?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy széles körű egyeztetés után alkossanak az oktatásban dolgozók és a gyermekek érdekeit szolgáló szabályozást a státusztörvény helyett?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány állítson fel az oktatás teljes egészéért illetékes, felelős és önálló oktatási minisztériumot?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány adjon azonnali minimum 50%-os béremelést a pedagógusoknak?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy állítsák vissza a pedagógusok valódi sztrájkjogát?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az óvoda és az iskola közösségének legyen valós beleszólása az igazgató kiválasztásába?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem alkalmas a köznevelésért felelős miniszteri tisztségre?