Jeti Mozi

Magyar dokumentumfilmek a 444-en.

Nagyi Projekt: „Képzeld csak el, hogy kiderül, az ükapád náci”

FILM
2023 november 26., 17:00
  • Indul a 444 új aloldala, a Jeti Mozi, ahol a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületével (MADOKE) együttműködve mutatunk be magyar dokumentumfilmeket.
  • A Nagyi Projekt három fiatalember felnőtté válásának, és nagyszüleik elmúlásának története – tényleges és szimbolikus road-trip is egyben. A fiúk európai barangolása során egy virtuális utazás is kibontakozik, ahogy a nagymamáik – egy angol kémnő, a náci Németországból egy táncosnő és egy magyar kommunista holokauszt-túlélő – felelevenítik emlékeiket.

Rendező: Révész Bálint
Szereplők: Rosanne Colchester, Merredith Colchester, Gudrun Dechamps, Ruben Woodin-Dechamps, Révész Lívia, Révész Bálint
Forgatókönyvíró: Merredith Colchester, Ruben Woodin-Dechamps, Révész Bálint
Operatőr: Ruben Woodin-Dechamps
Vágó: Szalay Károly
Zene: Márkos Albert, Gryllus Ábris
Hang: ifj. Erdélyi Gábor
Producer: Kántor László, Révész Bálint
Társproducer: Kiss Mariann, Merredith Colchester, Ruben Woodin-Dechamps

A film magyarországi társfogalmazója a Kontra, melynek célja a magyar közönség számára eddig nehezen elérhető, társadalmi fókusszal rendelkező magyar és nemzetközi játék- és dokumentumfilmek bemutatása. Az alternatív forgalmazó csapat pop-up vetítéseken, különleges helyszíneken eredeti történeteket visz a közönség elé, a filmeket pedig tematikus kísérőprogramokkal egészíti ki. Fontos társadalmi, emberi jogi és környezeti kérdésekkel foglalkozó filmek vetítéseivel párbeszédre, a szólásszabadság hirdetésére törekszik.