Putyin: Ukrajnának nincs jövője

háború
2023 december 10., 18:32

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van – mondta Vlagyimir Putyin a Rosszija 1 tévé Moszkva. Kreml. Putyin című műsorában.

photo_camera Fotó: Szergej Gunejev/AFP

„Elapadt mindenük, nincsen saját bázisuk. Ha nincs saját bázisuk, nincs saját ideológiájuk, nincs saját iparuk, nincs saját pénzük, nincs semmijük, akkor nincs jövőjük. Nekünk viszont van”

– mondta Putyin azon a beszélgetésen, amit pénteken folytatott katonákkal a Kremlben, az Oroszország Hőse kitüntetések ünnepélyes átadása után. „Az önök harci teljesítményétől nagyon sok minden függ, vagyis Oroszország jövője, ez nyilvánvaló” – mondta Putyin a jelenlevőknek.

Az orosz diktátor szerint az ukrán hatóságok arcátlanságot követtek el azzal, hogy nem sorolták az oroszokat az ország őshonos nemzetei közé a vonatkozó törvényben.
„Mi soha ilyet nem teszünk. Ha nem kezdik el elpusztítani az oroszokat a történelmi területeinken, nem kezdik el elűzni onnan az embereket, ha nem nyilvánítják az oroszokat nem őshonos nemzetnek Ukrajnában… teljesen megőrültek” – mondta Putyin.

Az orosz elnök az ünnepségen, amire kb. 200 embert, többségükben katonákat hívtak meg a Kremlbe, megígérte, hogy el fog látogatni Oroszország új, Ukrajnától elcsatolt régióiba.

photo_camera Fotó: Valerij Sarifulin/AFP

Lavrov: Az USA Ukrajna által támadta meg Oroszországot

Szergej Lavrov külügyminiszter online üzenetet intézett a gázai övezeti háború ügyében folyó dohai fórumhoz. Azt mondta: „Már látható az Egyesült Államok Ukrajna által Oroszország ellen indított háborújának végeredménye. Említés történt itt a NATO bővítéséről, de a fő eredmény számunkra és egyébként mások számára is, akik ezt csak később fogják látni, hogy Oroszország máris sokkal erősebb, mint amilyen a háború előtt volt.”

Lavrov szerint ugyanez történt, amikor Napóleon „szinte egész Európát összegyűjtötte, hogy megtámadja Oroszországot”, és amikor Adolf Hitler másfél évszázaddal később ugyanezt tette. „Oroszország mindkét háború után erősebb lett” – mondta a miniszter. (MTI)