Oroszország polgári célpontokat támadott Harkivban

háború
2023 december 30., 19:44

Legalább nyolc ember megsebesült a Harkiv központját ért orosz támadásban, amely egészségügyi intézményt, lakóházat és más polgári célpontokat ért, idézi a regionális kormányzót a Reuters. A helyi hatóságok szerint összesen hat csapás érte a várost, több épületet, így egy hotelt is megrongálódott.

link Forrás

„Az orvosok jelenleg nyolc sebesülten segítenek a kórházban” - közölte Oleh Synehubov, Harkiv kormányzója. „A megszállók Harkiv központi részét támadták” - mondta, hozzátéve, hogy a támadások „kizárólag polgári infrastruktúrát” értek.

Ihor Terehov, a város polgármestere elmondta, hogy a támadás súlyos károkat okozott, egy lakóépületben tűz ütött ki, és jelenleg is információkat gyűjtenek a lehetséges áldozatokról.

photo_camera Fotó: SERGEY BOBOK/AFP

Oroszország péntek hajnalban hajtotta végre a háború eddigi legnagyobb légitámadását Ukrajna ellen, mely során az orosz légierő több mint 150 rakétát lőtt ki, 39 halálos áldozatot szedett, 144 embert pedig megsebesített. Azóta - orosz tisztviselők szerint ukrán - támadás érte a határhoz közeli orosz Belgorod városát, ahol 14-en meg is haltak.