Otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban K. Endre, akinek kegyelmet adott Novák Katalin

bűnügy
február 04., 06:01

„Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben” – írta a 444-nek egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő ember.

Ezt részben V. Jánosról, a bicskei gyermekotthon igazgatójáról állította, aki 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. Részben pedig K. Endréről, a helyetteséről, akit kényszerítés miatt több mint 3 év börtönre ítéltek, amiért megpróbálta rávenni az áldozatokat, hogy hallgassanak el. Ő az, akit tavaly áprilisban kegyelemben részesített a pápalátogatás alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök.

Novák Katalin és a pápa az áprilisi budapesti látogatáson, ami miatt 22 embernek adott kegyelmet a magyar köztársasági elnök, köztük a pedofílmosdató igazgatóhelyettesnek.
photo_camera Novák Katalin és a pápa az áprilisi budapesti látogatáson, ami miatt 22 embernek adott kegyelmet a magyar köztársasági elnök, köztük a pedofílmosdató igazgatóhelyettesnek. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Hogy a kegyelem híre napvilágra került, a véletlennek és egy szemfüles olvasónknak köszönhető. A propagandamédia azonnal bele is fogott a műveletbe, amivel védelmébe vette a pedofil igazgató bűnsegédjét. A cikkekben, mintha csak a kegyelmi kérvényt olvasná az ember, ezáltal néhány dolgot meg lehet tudni arról, ki az a K. Endre, aki kegyelemre volt érdemes a köztársasági elnök szerint.

„A Magyar Nemzet információi szerint az érintett személy végzettsége testnevelő tanár, fejlesztő pedagógus, síoktató, számos sportágban edzői diplomával rendelkezik, erdélyi családból származik. A kollégáival több sportágban és több korcsoportban sportversenyeket rendeztek, az elítélt focitornákra vitte a gyermekeket, sítábort szervezett nekik. Minden munkahelyén tisztelet övezte, a szaktudását elismerték, a tanítványai szerették. Az érintett családtagjai több esetben a rosszallását fejezték ki a férfi munkahelyével kapcsolatban, mert az elmondásuk szerint az érintett a szabadidejét is az otthonban a gyermekekkel töltötte, rendszeresen szervezett programokat, kirándulásokat, amelyekre minden esetben elkísérte a gyermekeket.”

Az írásokból könnyen azonosítható, hogy kiről van szó.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.