A kormánysajtó legjobb kérdései a kormányinfóról, ahol először lehetett volna kérdezni Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról

belföld
február 16., 16:52

A magyar sajtó először kérdezhette hivatalosan a kormány szóvivőit, mióta Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit, egykori igazságügyi miniszter lemondott a bicskei gyermekotthon pedofil igazgató bűntársának adott kegyelmi ügy hatására. Az ügyben megjelenő első 444-es cikk szerzője, Kaufmann Balázs kérdezett Gulyás Gergelytől.

Voltak azonban lapok, amelyek feltehetőleg nem ítélték eléggé fontosnak a két magas pozícióban lévő tisztségviselő lemondását, és inkább más, hasonlóan releváns kérdésekről faggatták Gulyás Gergelyéket.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

A Magyar Nemzet legalább az ügy hatására bejelentett alaptörvény-módosítás elfogadásának időpontjáról, valamint a következő köztársasági elnök személyéről kérdezett. De szóba hozta még a Fekete-Győr András ügyében, a napokban meghirdetett másodfokú ítéletet, mely alapján Fekete-Győr két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Téma volt még Arató Andrásnak a Klubrádió honlapján megjelent publicisztikája, melynek eredeti, de később átírt címében lekurvázta Varga Juditot és Novák Katalint. Ezzel kapcsolatban az Origo is kérdezett, ami nem meglepő, hiszen a lap a lemondások és a kegyelmi ügy körül kialakult botrány közepette napokig főcímlapon foglalkozott Arató cikkével. „Egészen régi, bolsevik diktatórikus gyűlöletet látunk ezekben a megnyilatkozásokban, amik a magyar sajtó egészéhez méltatlanok” – mondta Gulyás.

Breuer Péter a Heti TV-től érkezett, hogy megkérdezze, „mikortól lehet Magyarország modern európai vízgazdálkodásáról beszélni”.

Pontosabban: „Ebben a kérdésben is akadályozhat-e az Unió minket, vagy tulajdonképpen a csatlakozási szerződés értelmében kutyakötelességük, hogy ne akadályozzanak, hanem segítsenek minket ebbe?” Mint Gulyástól megtudtuk, „ez az a terület, ahol egyébként jól és racionálisan együtt lehet működni az Európai Unióval”.

A Magyar Fórum újságírója nem feledkezett meg a sötét múltról: „Jól emlékszünk még, mikor a kettős állampolgárságról való népszavazás előtt 23 millió románnal riogattak, lerománozták az erdélyi magyarokat, most meg a pedofil ügybe keverik az erdélyi Mikes családot”.

Persze nem felejtette el kikérni Gulyás véleményét sem, aki szerint „azt láttuk évtizedeken keresztül a rendszerváltozás után, hogy a baloldali ellenzék nem lépett túl az internacionalista jellegén, és magát a nemzetet, mint ami a legfontosabb kulturális közösség is, nem tartotta olyan fontosnak, mint ahogy az szerintük magától értetődő.”

Az Origón és a Mandineren túl a Heti TV is kérdezett a magyar kormány által megvétózott EU-s migrációs paktum negatív hatásairól, amire válaszolva Gulyás Gergely többször is kifejthette nem kifejezetten pozitív véleményét az Európai Unió működéséről.

A Metropol három rövid kérdéssel érkezett. „Az egyik az, hogy mit tenne a kormány akkor, hogyha egy állami cég vezetője pulykázná le az utasokat?” – szólt a BKK-vezér esetére utaló kérdés, majd a szűkszavú válasz: „Azonnal kirúgnánk.” Ezután a Metropol újságírója afelől érdeklődött, hogy Gulyás „olvasta-e, hogy kiderült, a Lánchidat elég kókler módon újította fel a főváros”. Gulyás olvasott róla.

Az utolsó kérdés valóban releváns topikot érintett: „Mi a véleménye arról, hogy Karácsony Gergelynek volt egy videója a közelmúltban, amiben egy munkasisakból, az A-Híd Zrt. munkasisakjából, idézőjelben, sorolt ki lakossági kérdéseket, és közben nagyban takargatta a cég feliratot a sapkán” – utalt a kérdező a Mészáros Lőrinc képével kitakart sapkára.

A kormányinfó valóban érdemi részét a magunk részéről ebben a videóban foglaltuk össze:

link Forrás