Még mindig legalább 4 fideszes neve kering lehetséges főpolgármester-jelöltként

POLITIKA
február 16., 06:18

A Magyar Nemzetben megjelent egy cikk arról, hogy a Fidesz elánnal keresi a polgármesterjelöltjeit Budapesten a június 9-i választásra. A kormánypárt azt ígéri, február közepétől tartja az önkormányzati jelölőüléseit, márciusra pedig a főváros összes kerületében lesz polgármesterjelölt.

A főpolgármester-jelölt bejelentésével márciusig várnának. A kormánylap négy nevet dobott be:

Wintermantel Zsolt, Sára Botond főispán, Fürjes Balázs és Kubatov Gábor is szóba jöhet Karácsony Gergely kihívójaként.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Három kerületi indulójuk már biztosnak tűnik:

A kormánylap szerint a hivatalban lévő polgármesterek újráznak: a XVI. kerületben Kovács Péter, az V. kerületben Szentgyörgyvölgyi Péter, a XVII. kerületben Horváth Tamás, a X. kerületben D. Kovács Róbert, a XXII. kerületben Karsay Ferenc. Valamint Szabados Ákos is újra elindul Pesterzsébeten, aki 17 éven át szocialista politikusként volt itt polgármester, de 2015-ben kilépett a pártból, most pedig a Fidesz támogatásával politizál függetlenként.

A VIII. kerületben Szilágyi Demetert emlegeti a lap, Baranyi Krisztina IX. kerületi kihívójáról pedig csak annyit árultak el, hogy nagy eséllyel nő lehet. A VII. kerületben sem indul újra Vattamány Zsolt, helyette a Fidesz frakcióvezetője, Benedek Zsolt kaphat lehetőséget. A szomszédos Terézvárosban Hassay Zsófia helyett Kovács Balázs Norbert indulhat. Kispesten Dódity Gabriella próbálkozna újra Gajda Péter ellen. turbókommentelő Wintermantel Zsolt visszatérhet a IV. kerületbe, a XVIII. kerületben pedig a korábbi polgármestert, Ughy Attilát indíthatják.