Ők nyerték a ki ülhet Orbán Viktor közelébe versenyt

POLITIKA
február 17., 18:38

Ki az, akinek miniszterként csak a harmadik sorban jutott hely az évértékelőn? Ki hozta el a feleségét is Orbán beszédére? És ki ülhetett a miniszterelnök mellé?

A Várkert bazár no go zóna lett a független sajtónak, így csak a tévéfelvételekből, a közösségi médiás büszkélkedésekből és az MTI-s fotókból rakható össze, hogy a NER-univerzumból ki hova tudott helyezkedni az év társasági eseményén.

Kezdjük az első sorral, jobbról balra.

photo_camera Fotó: Fidesz/Facebook

Az államfői posztról leköszönő Novák Katalin - bár sok szó esett róla - nem volt a helyszínen, de két korábbi köztársasági elnök, Schmitt Pál és Áder János igen, a feleségeikkel, Makray Katalinnal és Herczeg Anitával. Semjén Zsolt (a felesége nélkül), a szakállt növesztett Kövér László házelnök, Kavecsánszki Ádám, a szervező Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke. Orbán Viktor, mellette Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt egyébként - mint az ATV közvetítésében látszódott - akkora csókot nyomott Orbán nyakára üdvözlésként, hogy törölgetni kellett a rúzsfoltot.

link Forrás

Schmidt mellett Győri Enikő és Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselői. Hogy Gál mellett ki ül a szélen, nem tudom, aki felismeri, küldje el, szívesen kiegészítem a cikket.

Jöjjön akkor a második sor, ami azért jelzi a kormánytagok valódi súlyát. Megint csak jobbról balra haladva: Schmitt Pál mögött Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Szijjártó Péter külügyminiszter és felesége, Nagy Szilva. Mellettük Pintér Sándor, aztán a Lázár házaspár, János és Megyer Zita. Az építési és közlekedési miniszter egyébként ritkán szokott megjelenni ilyen típusú eseményeken, vélhetően egységet kell mutatni a nehéz időkben. („Irány az évértékelő, mert egy mindenkiért, mindenki egyért!!” - szöveggel indult Budapestre Lázár.)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.