Visszatér az Uber

közlekedés
február 27., 11:09

Korábban épp a taxisok lehetetlenítették el, most az ő együttműködésükkel tér vissza a magyar piacra az Uber: hét és fél év után az autómegosztót a Főtaxi leányvállalata teszi újra elérhetővé, egyelőre csak a fővárosban.

A 2016-os Uber-ellenes taxistüntetések után elfogadott Uber-gyilkos törvény értelmében olyan új szabályzat lépett életbe Magyarországon - azzal a megmagyarázhatatlan elvárással, hogy az utazásszervezőknek diszpécserközpontot kell működtetnie –, ami lényegében betiltotta az autómegosztó működését. Az autók rendszámai mellett a sofőrök jogosítványát is elvehették.

A cég szerint az alkalmazást annak ellenére nyitották meg közel százezren Budapestről csak tavaly, hogy a szolgáltatás már rég nem is elérhető nálunk. Kivonulásakor az Ubernek mintegy 160 ezer felhasználója és több ezer sofőrje volt itthon.

(hvg)

Frissítés: A cikkben korábban tévesen írtuk, hogy az együttműködés keretében az Uber alkalmazásán keresztül a Főtaxi szolgáltatásait is igénybe lehet venni. A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti.