Sikerjelentést közölt a múlt évről a Hotel & More, amely egyik szállodájában képeztek tovább történelemtanárokat Schmidt Máriáék

belföld
március 02., 07:32

Megduplázta, nettó 7,4 milliárd forintra növelte az árbevételét 2023-ban a magyar turizmus egyik befolyásos embere által vezetett Hotel & More Group szállodaüzemeltető, írja az MTI a cég közleménye alapján. A cégcsoport jelenleg 33 szállodát és rendezvényhelyszínt üzemeltet, 25-öt belföldön, 8-at a határon túl.

Klemm Balázs tulajdonos-vezérigazgatót feleségével együtt a magyar turizmus legbefolyásosabb emberei között emlegetik. Klemmné Zentai Éváé az Optimum Füred Kft., amely korábban a budai Templom utcában található, több mint 1 milliárd forint közpénzből felújított Klebelsberg Kastélyt üzemeltette. A szállodát mellesleg Schmitt Gréta, az egykori köztársasági elnök lánya irányította.

photo_camera Duna Relax Hotel Fotó: hotelandmore.hu

Klemm érdekeltségébe tartozik az a ráckevei Duna Relax Hotel is, ahol a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK) képzett tovább történelemtanárokat és oktatókat a Miniszterelnökségen keresztül érkezett közpénzből.