Tordai nem megy Fradi-meccsre, de szívesen beszélgetne Kubatovval és az ultrákkal

sport
március 08., 09:58

„Van egy rossz hírem, annyira nem érdekelnek a Fradi meccsei, hogy még Kubatov Gábor kedvéért sem fogok kimenni egyre, de nagyon szívesen elbeszélgetnék velük” – válaszolta Facebook-videóban Tordai Bence párbeszédes politikus Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi Torna Club elnökének.

De menjünk vissza Tordai és a Fradi-ultrák összefeszülésének elejére! A politikus múlt keddi parlamenti felszólalásában védelmébe vette Fekete-Győr Andrást, akit másodfokon egy év börtönbüntetésre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve, mert több füstgyertyát is dobott a rendőrsorfal elé 2018 decemberében, a túlóratörvény elleni tüntetésen. „A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata ennyire veszélyes dolog” – mondta.

A Ferencváros ultrái erre dühbe jöttek, a csapat hét végi mérkőzésén molinón üzentek Tordainak: „Te semmirekellő szarházi! Nekünk életfogytig tartó szenvedély! Neked életfogytig tartó kínszenvedést”. Csütörtökön Kubatov is beszállt a buliba, azt javasolta a politikusnak, hogy menjen el a stadionba, és „dumcsizzon” a Fradi-ultrákkal, ha már úgyis párbeszéd. Zárásként sejtelmesen azt mondta, jó szórakozást kíván mindenkinek.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

És hogy miről beszélgetne Tordai? „Például arról, hogy a kormány a kegyelmi ügyet olyan pitiáner ellenzéki ügyek felfújásával akarja eltakarni”,mint például Fekete-Győr füstgyertyázása. Azt mondta, a fociultrák pontosan tudják, hogy egy ilyen olcsó pirotechnikai eszköz teljesen veszélytelen. Tordai szerint arról is beszélni kellene, hogy Kubatov és az ultrák egyetértenek-e Vargha Tamás miniszterhelyettes szavaival, miszerint a füstgyertyázás sokkal súlyosabb ügy, mint a pedofil bűncselekmények.

A politikus azt mondta, az Országgyűlés irodaházában várja az ultrákat, majd zárásképp – Kubatovhoz hasonlóan – ő is tartott eligazítást, megmutatta, hol van a villamosmegálló, a kerékpártároló, és azt is, hogy hol kell regisztrálni. „Én a zöld értékeket képviselem, ők meg a bátor, zöld sasok, akik biztos nem térnek ki egy kis vita elől. Ugye?”

Tűkön ülve várjuk a folytatást.