A kínai kormány szerint az amerikai Képviselőház banditalogikával lép fel a TikTokkal szemben

TECH
március 14., 15:33

Banditalogikát emlegetve védte meg a TikTokot a kínai kormány. Az amerikai Képviselőház szerdán fogadott el egy törvényjavaslatot, ami az applikáció eladására kötelezné a TikTok anyavállalatát. Amennyiben a cég ezt nem teszi meg, az appot betilthatnák.

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a törvényjavaslat teljesen szembemegy a tisztességes verseny és az igazságosság elveivel. Szerinte aki el akarja venni a másik tulajdonát, ami megtetszik neki, banditalogikát követ.

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvvivő Pekingben 2020. november 9-én.
photo_camera Vang Ven-pin kínai külügyi szóvvivő Pekingben 2020. november 9-én. Fotó: Greg Baker/AFP

Ho Ja-tung, a kereskedelmi minisztérium szóvivője pedig azt mondta, Kína mindent meg fog tenni, hogy megvédje jogos érdekeit.

Bár a törvényjavaslatot elsöprő többséggel, 352-65 arányban fogadta el az amerikai Képviselőház, jövője mégis bizonytalan, a Szenátus ugyanis még nem szavazott róla. Néhány demokrata képviselő nyilvánosan ellenezte a törvényjavaslatot a szólásszabadsággal kapcsolatos aggályokra hivatkozva. Joe Biden elnök viszont megígérte, hogy aláírja a törvényt, ha a kongresszus megszavazza.

A világ egyik legnépszerűbb applikációjának lehetséges betiltásáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

(via BBC)