Orbán levélben gratulált Putyinnak

POLITIKA
március 21., 16:11

A hivatalos eredmény kihirdetése után Orbán Viktor levélben gratulált Vlagyimir Putyinnak az Oroszországi Föderáció elnökévé történt újraválasztása alkalmából – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán azt írta, örül, hogy a Magyarország és Oroszország közötti együttműködés kölcsönös tiszteleten alapul, ami lehetővé teszi fontos kérdések megvitatását a mostani, nagyon nehéz geopolitikai helyzetben is.

Orbán azt írta, Magyarország a béke pártján áll, és meggyőződésünk, hogy a párbeszéd fenntartása alapvető feltétele a béke mielőbbi megteremtésének.

Biztosította Putyint, hogy Magyarország készen áll az országaink közötti együttműködés fokozására a nemzetközi jog által nem korlátozott ágazatokban – ismertette az MTI-vel a gratuláló levél tartalmát Havasi Bertalan.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a 2018-as moszkvai találkozójukon
photo_camera Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a 2018-as moszkvai találkozójukon Fotó: Alekszej Druzsinyin/AFP

A múlt héten sosem látott részvételi arány mellett az eddigi legjobb eredményét érte el Putyin az „elnökválasztáson”. A rendszer legitimációs céljait kiszolgáló – Putyin szerint sem titkos – szavazásról Takácsy Dorkával, a Centre for Euro-Atlantic Integration and Democracy kutatójával beszélgettünk.