Letartóztatták a moszkvai támadásban részt vevő négy embert, a halálos áldozatok száma 133-ra emelkedett

külföld
március 23., 08:30

A moszkvai koncertterem elleni pénteki merénylet után a 11 őrizetbe vett személy közül négyen közvetlenül is érintettek voltak a támadásban. Ezt jelentette a Szövetségi Biztonsági (FSZB) Szolgálat Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

Kilétükről egyelőre nincs hír. Az FSZB annyit mondott, hogy a merénylők át akartak menni Ukrajnába, az ukrán oldallal tartották a kapcsolatot. Várható volt, hogy Moszkva Ukrajnát fogja okolni. A terrorakciót ugyan az Iszlám Állam vállalta magára, de Dmitrij Medvegyev olyat is mondott pénteken, hogy likvidálná az ukrán vezetőket, ha kiderülne, hogy közük van a Moszkva környéki terrortámadáshoz. Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint országának semmi köze a merénylethez.

A támadás halálos áldozatainak a száma közben 133-ra emelkedett.

Gyászolunk - hirdeti a felirat egy moszkvai ház homlokzatának falán
photo_camera Gyászolunk - hirdeti a felirat egy moszkvai ház homlokzatának falán Fotó: OLGA MALTSEVA/AFP

A támadást Moszkva szélén, egy Krasznogorszkban lévő koncertteremben hajtott végre egyes források szerint 5 maszkos-terepmintás ruhában lévő támadó, akik tüzet nyitottak egy rockzenekar koncertjén, majd gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre.

A Piknik együttes péntek esti koncertjére az összes jegyet eladták Crocus City Hallba, nagyjából 6800-an lehettek az épületben.

(Via BBC)

Kiemelt videóink