Semjén Zsolt benyújtotta a rákosrendezői mini-Dubajról szóló törvényjavaslatot

POLITIKA
március 29., 10:43

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a húsvéti hosszúhétvége előtti este benyújtotta a parlamentnek a rákosrendezői mini-Dubajról szóló törvényjavaslatot - írta meg a Népszava.

A jogszabály-tervezet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lesz a beruházás, amihez a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket a kormány biztosítja legalább 800 millió euró értékben.

Az Egyesült Arab Emírségek pedig vállalja, hogy 5 milliárd euró értékben fejleszt a területen. A lakóépületek mellett az új rákosrendezői vasútállomás megépítése is az arabok feladata lesz.

Rákosrendező
photo_camera Rákosrendező Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A mini Dubajként elhíresült rákosrendezői beruházást december 4-én jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter. A kormány egy új, milleniumi városközpontot akar létrehozni a 130 hektáros területen. Az épületek mellett többek között felüljáró épülne a Szegedi útnál, megújulna a rákosrendezői vasútállomás és meghosszabbítanák az M1-es metrót.

Az arab befektető pedig Rákosrendezőn húzná fel Európa legmagasabb épületét. Ezt a címet jelenleg a 310 méteres Varsói Torony birtokolja. A beruházást jelenlegi formájában ellenzi Karácsony Gergely főpolgármester, aki megakadályozná a fejlesztést.

Rákosrendezőről készített helyszíni riportunkat itt lehet elolvasni.