A Belügyminisztérium szerint orvoshiány miatt kellett bezárni a keszthelyi szülészetet

Egészségügy
április 15., 15:23

Orvosi kapacitásprobléma miatt kellett bezárni a keszthelyi kórház szülészetét. A Belügyminisztérium (BM) azt írta az ATV-nek, hogy a szakdolgozói létszám ugyanakkor biztosított a kórházban.

A BM levele alapján a kórház jelenleg is tárgyal szülész-nőgyógyász szakorvosokkal, hogy ismét elérhető legyen a szülészeti fekvőbeteg-ellátás.

A keszthelyi kórház
photo_camera A keszthelyi kórház Fotó: Picasa

A keszthelyi kórház április 13-án jelentette be egy Facebook-bejegyzésben, hogy átmenetileg szünetel a fekvőbetegek ellátása a szülészeti osztályon. A pácienseket a zalaegerszegi Szent Rafael, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya, az ajkai Magyar Imre és a kaposvári Kaposi Mór kórházakba irányították át. A járóbeteg-ellátás és az egynapos beavatkozások viszont elérhetőek maradtak az intézményben.

Orvoshiány miatt tavaly év végén a budapesti Szent Imre kórház szülészetén került veszélybe az ügyeleti ellátás, de nyáron hasonló okokból csak hétközben és nappal lehetett szülni Jászberényben is. Szolnokon addigra már egy éve csak hétfőn, szerdán és sürgős esetekben lehetett szülni.

Tavaly januártól átmenetileg zárva voltak a szülészeti és az újszülött ellátási osztályok Szentesen is. Mosonmagyaróváron csak hétköznap lehetett szülni, Mohácsról Pécsre irányították a szülő nőket.