A fő szuverenitásvédő sem számít szuverenista áttörésre az EP-választáson

POLITIKA
május 09., 13:21

Az idei év egyik nagy vesztese Lánczi Tamás, aki még Habony Árpád londoni cégét is otthagyta, hogy a magyar szuverenitásvédelem élére állhasson – aztán a várt tűzijáték elmaradt, ez az évad mégsem róla szól. Pedig miután a párt/állami kommunikációban gondosan megépítették a külföldi befolyásolás elleni harc történetét, megszületett a szuverenitásvédelmi törvényt, létrejött a Szuverenitásvédelmi Hivatal, és mindez együtt alkalmas lehetet volna a hazai sajtó és civil szféra riogatására és lefoglalására, de a kegyelmi ügy annyira elvitte a figyelmet minderről, hogy még egy valamirevaló tüntetést sem szerveztek Lánczi munkássága miatt.

Így a hivatalvezetőnek nagyjából az maradt, amit a köztévés műsorában is csinált, Schiffer Andrással merenghetett tovább a háttérhatalmak ármánykodásain. Szerda este épp a belvárosi Scrutonban.

Schiffer András és Lánczi Tamás
photo_camera Schiffer András és Lánczi Tamás a Scrutonban Fotó: Németh Dániel/444

Schiffer András azért mindig remek választás a rendezvényszervezők részéről, mert egyrészt nem nagyon mond nemet, másrészt a Mi Hazánk felé sodródott LMP-alapító mellett a legtöbb fideszes potentát kifejezetten megfontoltnak és kiegyensúlyozottnak tud tűnni. Mert például amíg Schiffer az egész Biden-adminisztrációt a „pénzembereivel, mélyállamával, a szakértői stábjával” együtt a pokol fenekére zavarná, addig Lánczi csak annyit állapított meg, hogy a háború kérdésében nincs különbség az amerikai pártok között, és a következő elnök mozgástere korlátozott lehet.

Bár a fő téma az európai parlamenti választások és az EU-val szembeni szuverenitásharc lett volna, a két beszélgető fantáziája átszárnyalt a kontinensen túlra is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.