Vitézy a partizános vitában még arra hivatkozott, hogy a Magyar Nemzet is őt támadja – most a teljes kormánymédia beállt mögé

POLITIKA
június 07., 07:56

Szentkirályi Alexandra pénteken, két nappal a választások előtt visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől, ráadásul azt kérte szavazóitól, hogy Vitézy Dávidot támogassák.–

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid
photo_camera Karácsony Gergely és Vitézy Dávid a Partizán vitáján. Forrás: Partizán Facebook-oldala

Péntek reggelre a kormánymédia egységesen egy Századvég-felmérésre hivatkozva arról írt, hogy Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt, és ha csak ő indulna Karácsony Gergely ellen, akkor legyőzné a főpolgármestert. A kutatásról a Mandiner, a Magyar Nemzet és az Origo is vezető anyagban írt.

Vitézy eddig minden megnyilvánulásában azt mondta, kizártnak tartja, hogy ez a forgatókönyv megvalósuljon, a partizános vitán arra hivatkozott, hogy a Magyar Nemzet is őt támadta, ezért alaptalan a vád, hogy Szentkirályi vissza fog lépni. Idézte is a kormánylapot, ami azóta már a legnépszerűbb jelöltként ír róla:

„A Magyar Nemzet a Fidesz pártlapja, ebben nincs köztünk vita, rólad is szoktak írni...” – mondta Vitézy a vita 33. percében Karácsonynak. „Rólam szoktak, igen” – szúrta közbe Karácsony.

link Forrás

„Rólam is szoktak, ne aggódj, itt például azt írja a tegnapi Magyar Nemzet, hogy a visszalépés, amit mindenhol elmondasz, mindenhol terjesztetsz, az »fake news, csak Karácsony volt képes olyan ostoba lépésre, hogy visszalépett Márki-Zay Péternek, miért utánozná ebben bárki, akinek egy csöpp esze van, és ha bármilyen kormánypárt egy ellenzéki formáció jelöltjét támogatná, annak súlyos következményei lennének a következő választáson«” – olvasta fel Vitézy, majd azt mondta:

„Amikor már a Magyar Nemzet hirdeti ki a saját fideszes szavazóiknak ezt, akkor azt gondolom, hogy ez a vádaskodás, amit itt most elmondtál, talán mindenki számára világos, hogy mennyire valós. Ez egy ugyanolyan lejárató propaganda volt részedről, mint az eddigi, amit hallottunk...” – mondta Karácsonynak.„Ha bármilyen kormánypárt egy ellenzéki formáció jelöltjét támogatná, annak súlyos következménye lenne egy következő választáson” - írta az idézett cikkben a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely a kampány eleje óta arról beszélt, hogy szerinte Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje. A visszalépés után azt írta, „vége a színjátéknak”, „Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje”.