Horváth Csaba súlyos vereséget szenvedett, a momentumos jelölt nyert Zuglóban

POLITIKA
június 10., 01:19

Rózsa András lett Zugló polgármestere.

Önkormányzati választás 2024 Feldolg.: 100%
Budapest

Budapest XIV. kerület

Polgármesterválasztás
Momentum RÓZSA ANDRÁS
36,61%
FIDESZ-KDNP BORBÉLY ÁDÁM
32,18%
DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK HORVÁTH CSABA
21,37%
Mi Hazánk CZEGLÉDI JÁNOS
4,97%
LMP - Zöldek VIDA ATTILA
4,87%
Képviselőtestület
FIDESZ-KDNP 6
DK-Momentum-Párbeszéd- ZÖLDEK- 5
Momentum-MMN-MARÉG-Szikra Mozg 3
MKKP 2
CZE-Momentum-DK-MMN-Szikra Moz 2
Mi Hazánk 1
Összefogás Zuglóért 1
Független 0
LMP - Zöldek 0
Momentum-MARÉG-MMN-Szikra Mozg 0
Momentum-CZE-MMN-Szikra Mozgal 0
Utolsó frissítés június 11., 16:32

Zuglóban forrtak az indulatok a választási kampányban: a korrupcióval vádolt szocialista polgármestert, Horváth Csabát a momentumos Rózsa András hívta ki, akinek a közvélemény-kutatások alapján volt is esélye a győzelemre.

A DK beállt Horváth Csaba mögé, a zuglói DK viszont visszautasította az együttműködést, és különféle formációkkal indul közösen egyes körzetekben, mondván, nem akarnak részt venni egy olyan koalícióban, „aminek a tagjai azok a korábban szocialista színekben induló képviselők, akik most a civilség álcája mögé bújva az Összefogás Zugló Egyesület neve alatt az ellenzéki szövetség politikai megsemmisítésével vannak elfoglalva."

Az Összefogás Zuglóért Egyesületet az a Békefi László vezeti, akit a volt szocialista országgyűlési képviselő, a szintén megvádolt Tóth Csaba fontos emberének tartanak. Az egyesület ráadásul egy-két Facebook-poszttal azt a látszatot kelti, mintha köze lenne Magyar Péter pártjához, legalábbis drukkolnának neki.

Horváth Csaba szerint az Egyesület nem ellene indul, ahogy azt sem élte meg elmondása alapján kritikaként, hogy rájuk is lehet majd szavazni a választáson.

Öt éve egyébként Horváth fölényesen győzte le a fideszes polgármester-jelöltet, most új kihívót kapott.

A Fidesz-KDNP a fiatalítás jegyében Borbély Ádámot, a Fidelitas budapesti elnökét indította, aki korábban sokkoló akcióval hívta fel a figyelmet a Fidesz és az MSZP sötét parkolási balhéjára.

Kiemelt videóink