Első körben 14 milliárd forintból pucolja ki a MÁV a mini-Dubaj területét

Budapest
június 28., 16:20

14 milliárd forintos közbeszerzést írt ki pénteken a MÁV a mini-Dubaj beruházásnak szánt rákosrendezői terület előkészítésére, írja a hvg.hu. A nyertes cég 130 hektáron bonthat épületeket és vágányokat, vághat fát és szállíthat el 190 ezer köbméter illegálisan lerakott hulladékot.

photo_camera Rákosrendező, a mini-Dubaj projekt leendő helyszíne Fotó: Németh Dániel/444

A pályázati kiírás a Rákosrendező vasútállomásnál tervezett rozsdaövezeti fejlesztés előkészítéséről szól. A kormány a területet már szeptemberben átadná a dubaji Burdzs Kalifa szupertornyot is jegyző arab fejlesztőknek, akik luxusnegyedet építenének Zuglóba.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A MÁV által kiírt tender egyelőre csak a terület előkészítéséről szól, de a megfelelő rendezésre Lázár János építési és közlekedési miniszter 400 milliárdos kiadást jósolt – amit a kormány később 300 milliárdra csökkentett.

A parlament április végén szavazta meg a projektet magába foglaló törvénytervezetet. Karácsony Gergely főpolgármester akkor azt mondta, egy ilyen államközi szerződés súlyosan ellentétes az uniós joggal, ezért az Európai Bizottsághoz fordult.

A beruházásról és ellenzőiről még tavasszal forgattunk:

link Forrás