NER-közeli plakátcégek szerződéseit is lefoglalta az ügyészség az óbudai korrupció vizsgálatakor

POLITIKA
június 28., 10:52
  • Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét június 18-án vették őrizetbe, Karácsony Gergely most pénteken visszahívta a BKK felügyelőbizottságából
  • Két körben ment ki eddig a Központi Nyomozó Főügyészség a 2019 óta ellenzéki vezetésű óbudai önkormányzathoz, hogy iratokat foglaljon le egy korrupciógyanús nyomozás miatt.
  • Összesen 10 embert gyanúsítanak korrupcióval, köztük Czeglédyt.
  • A megalapozott gyanú szerint egy férfi, aki két reklámcégnek az ügyvezetője, lefizette Czeglédyt, hogy "reklámberendezésekre" engedélyeket kapjanak.
  • Az ügyészség nem, az önkormányzat viszont felfedte azoknak a cégeknek a nevét, amelyek papírjait lefoglalták.
  • Köztük van a NER-hez köthető Mahir és egy társcége, melyek "reklámberendezésekkel" foglalkoznak, és közös ügyvezetőjük van. Megkérdeztük az érintettet és az ügyészséget is, hogy a Mahir van-e az ügy középpontjában, de senkitől nem kaptunk érdemi választ.

Bár teljes, részletes képet továbbra sem ad az ügyészség arról, hogy a gyanújuk szerint pontosan mi történt a III. kerületet érintő korrupciós ügyben, ha a legutóbbi közlésüket összevetjük a korábban nyilvánosságra hozott adatokkal, érdekes egybeesésekre lehet felfigyelni.

Az ügyészség legutóbbi köre június 18-án volt, amikor egy márciusi akciójuk után ismét több helyszínen végeztek kutatást és foglaltak le iratokat (ebben is érintett volt az önkormányzat), valamint újabb öt embert gyanúsítottak meg. Köztük van az egyik alpolgármester, illetve egy óbudai cég vezetője is.

Az ügyészség nem közölt neveket, Bús Balázs volt fideszes polgármester viszont igen. Megnevezte Czeglédy Gergő alpolgármestert, illetve az érintett önkormányzati cégvezetőt is, aki Kiss László polgármester kampányfőnöke is. A nyomozási bíró mindkettőjük letartóztatását elrendelte, egy hónapra.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.