Menczer: Az Európai Néppárt elnökének az a célja, hogy a magyar tanárok és óvónők ne kaphassák meg a béremelésüket

POLITIKA
június 30., 16:13

„A magyarellenes Manfred Weber, aki világosan elmondta, hogy nem Orbán Viktort és a Fideszt, hanem egész Magyarországot tekinti ellenfelének, mindent megtesz azért, hogy ne kapjuk meg a nekünk járó uniós forrásokat” – mondta Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója az új videójában, ami szerint az Európai Néppárt elnöke egy feljelentőbajnok, szeret leveleket írni és hazudozni, „ebben is hasonlítanak új szövetségesével, Magyar Péterrel”.

link Forrás

Mint ismert, a Fidesz-KDNP-ből nem kérnek az Európai Néppártban, de a Tisza Pártot gond nélkül felvették az EP-frakciójukba, Orbán Viktoréknak most egy 3,33 százalékos pártszövetséget sikerült alakítaniuk.

Menczer azt mondta, Weber – aki Orbán szerint egy belzebubi alak – 2023 végén levelet írt az Európai Bizottság elnökének, majd 2024 elején az EP elnökének, azt követelve, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat, még azokat sem, amelyekről már megállapodás született.

„Manfred Weber célja, hogy a magyar tanárok és óvónők ne kaphassák meg a béremelésüket”

– mondja Menczer Tamás úgy, hogy a kormány elhatározásán múlik, hogy ad-e a tanároknak és óvónőknek béremelést, ők tették az EU-s pénzektől függővé a béremelést.

„A háborúpártiak azért támadják hazánkat Manfred Weber vezetésével, mert békét akarunk, és ki fogunk tartani a békepárti álláspontunk mellett” – mondja Menczer.

Kiemelt videóink