Újraindul a debreceni repülőtér

közlekedés
július 17., 12:09

A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan csütörtökön, 0:30-tól újra fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat – közölte a repülőtér.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a város mellett
photo_camera A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a város mellett Fotó: Wikipédia/Keewon - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0

A Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal és Debrecen önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal elkezdték a futópályán múlt hét csütörtökön keletkezett sérülés javíttatását, a betontáblák cseréjét.

Ezután a szakemberek további állapotfelméréseket és műszaki ellenőrzéseket végeztek, hogy a futópályát a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett helyezhessék ismét üzembe.

A közlemény szerint az elmúlt napokban megnövekedett számú telefonhívások hatékonyabb kezelése, valamint az utasok eredményesebb tájékoztatása érdekében a már meglévő telefonos elérhetőség mellett a debreceni repülőtér további telefonszámokat tett elérhetővé, így a hajnali 4 és este 7 óra közötti időszakban megnövelt kapacitás mellett segítik az utasok tájékoztatását. Továbbra is folyamatos a kapcsolattartás a partner légitársaságokkal és utazási irodákkal, hogy a repülőtér munkatársai a lehető legalaposabb tájékoztatást tudják adni az utasoknak – közölték.

A repülőtér múlt csütörtökön jelezte, hogy az este végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), ami miatt a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek. Addig a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vette át a reptér járatait. (MTI)

Kiemelt videóink