A Liszt Ferenc veszi át a debreceni reptér járatait és utasait

belföld
július 12., 15:00

„Csütörtök este várhatóan egy hétre technikai okok miatt bezárt a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, a légikikötőtől a Budapest Airport veszi át a járatok és utasok kezelését” – írja közleményében a Budapest Airport. Akik Debrecenből indultak volna, a légitársaságuktól fogják megtudni, hogy a járatukat átirányítják vagy törlik.

photo_camera Illusztráció: Bugrat Davit/Hemis via AFP

A debreceni repteret azután állították le, hogy egy futópálya-ellenőrzés során hibát észleltek. Ennek kijavítása az időjárástól függően legalább egy hétig tart.

A Liszt Ferenc repülőtér számára az átrendezés napi 3-4 új járat kezelését jelentheti, „így jelen helyzetben a budapesti légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja. A repülőtér-üzemeltető az esetleges hosszabb késések miatt a terminálon várakozó és arra jogosult utasokat a hónap elején létesített segítőpontokon látja el, de a hőségre való tekintettel a zónákon kívül is biztosít a várakozóknak ivóvizet.”

Június elején lett hivatalos, hogy a magyar állam 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, a francia társbefektető Vinci 20 százalékot. A vételár 3,1 milliárd euró, plusz 1,44 milliárd eurónyi hitel, ami közel 1400 milliárd forintnyi befektetés a jól eleresztett magyar költségvetésből, számolta ki a 24.hu. Magyar részről a legjobb NER-káderek kerültek a reptér igazgatóságába.

Kiemelt videóink