Működik a Keleti, előkerült Lázár János

POLITIKA
augusztus 27., 12:31

Ismét működik a Keleti Pályaudvar – közölte Lázár János közlekedési miniszter a Facebook-oldalán. A miniszter a katasztrofális hétvége után most szólalt meg először.

link Forrás

Azt írta, keleti országrész irányába, Pécs és Bécs felé teljesen helyreállt a közlekedés. A teljes országra kiterjedő rendkívüli váltóvizsgálatok a nyugati irányba vezető pályaszakaszokon tovább tartottak, ott dél körül normalizálódhatott a helyzet.

A MÁV horrorhétvégét zárt: szombat délben eltört a sín Szabadbattyán és Kiscséripuszta között, a menetrend csak vasárnapra állt helyre. A közlekedést balesetek is nehezítették, majd mindennek a tetejébe vasárnap este kisiklott egy IC a Keletiben.

Kiderült, egy eltört váltó okozott balesetet. A forgalom itt kedd délelőtt állt helyre. A miniszter köszönetet mondott azoknak, akik „feszített tempóban dolgoztak a helyzet megoldásán és a zavarok elhárításán”, valamint az utasoknak is a türelemért. Felrótta, hogy néhányan a pánikkeltést és uszítást választották, ami nem segített semmin, sőt, csak ártott.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár Lázárt okolta a baleset miatt, és azt írta, a miniszter állította le a Keleti pályaudvarról kifutó vasútvonalak fejlesztését, miközben tudta, hogy ez magas érdeksérelemmel jár.

link Forrás

Lázár szerint „Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen. Közlekedési szakértőként folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat, azokat, akik valóban mozgásban tarják az országot.”

Lázár azt írta, a Vitézy által hivatkozott fejlesztéseket a „szankciós infláció” miatt kellett átütemezni, és azok amúgy sem valósultak volna meg eddig a hétvégéig. Még akkor sem, ha Vitézy lett volna a közlekedési miniszter.

Kiemelt videóink