Bencsik András: A Madách döntése, ami megengedi a prüntyögést, csak egy sunyi kiskapu, egy alávaló, galád dolog

oktatás
augusztus 28., 14:35

Kirúgták a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját, mert – az okostelefonok leadásáról szóló rendeletet máshogy értelmezve – nem akarja kitiltani a mobilokat az iskolából. Az iskola erről már augusztus 19-én nyilatkozott, de csak miután vasárnap írtunk róla, akkor lett belőle országos hír, két napra rá pedig felmentették Mészáros Csaba igazgatót, mondván, „egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt”.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebookon azt írta: a szabályozás a helyes irányba tesz egy lépést, míg az, hogy az iskola pedagógiai célja a tiltás helyett a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, csak „maradi ragaszkodás a tiltással kapcsolatos liberális dogmához”.

A Hír Tv hétfő esti Vezércikk című műsorában is ezzel foglalkoztak a kormánypárti vendégek. M. Kovács Róbert műsorvezető szerint ha egy kamasznál telefon van, azt nem tanulásra fogja használni, hanem chatelésre és játékra, tehát „a tiltás a helyes használat felé mutat”.

link Forrás

Bencsik András szerint azt, hogy 2×2=4, ugyan ki lehet pötyögni a mobilon, de jobb, ha a gyerek a saját agyában számolja ki, a mai diákoknak már amúgy is komoly próbatétel két számot összeszorozni. Erre jön a pedagógustársadalom egy kisebbsége, ami a linkségre, a pofázásra, a lázadásra szívesen kapható, és elszabotálja a döntést, pedig a tiltás az önálló gondolkodásra nevelő stratégiai döntés – mondta Bencsik. A Madách döntése, ami megengedi az egyéb „prüntyögést”, csak egy „sunyi kiskapu”, egy „alávaló, galád dolog” – mondta Bencsik, remélve, hogy nem engedik meg az iskolának a lázadást.

photo_camera Fotó: Hír TV/Youtube

Bálint Botond szerint az európai, észak-atlanti civilizáció sikere annak köszönhető, hogy manuálisan, fizikailag le tudunk írni dolgokat, és ennek köszönhetjük azt is, hogy léteznek mobiltelefonok, míg a többi kultúra, civilizáció erre nem volt képes, és jelenleg sajnos nem a gyerekek használják a mobilokat, hanem a mobilon futó programok használják a gyerekeket.

Boros Bánk Levente – az egyik legnagyobb Orbán-imitátor – zárta, aki üzenve a Madách Gimnázium tanári karának: „Csesszék meg! Szervezzék meg úgy az órát, hogy ne kelljen mobiltelefont használni!” „Hát mit, hát melyikőtök nőtt fel úgy, hogy mobiltelefon, vagy akármicsoda kellett volna?! Bejött a tanár, leadta az anyagot, hát megtanultuk! Nem is értem!” – zárta a gondolatmenetet Boros Bánk Levente.

Este tüntetést tartanak a kirúgott igazgató mellett, a tantestület a Facebookon tiltakozik. (via Telex)

Kiemelt videóink