Az egyik kulcsemberét próbálja megmenteni Orbán Viktor

belföld
szeptember 27., 15:17

„Mindent a Balázs tud” – tolta az újságírók elé Orbán Viktor maga helyett a politikai igazgatóját, Orbán Balázst Kötcsén.

Azt az Orbán Balázst, aki miatt a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában magyarázkodni kényszerült.

Orbán Balázs ugyanis a mandineres Kohán Mátyással beszélgetve arról beszélt, „56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt”.

A kijelentéséből politikai botrány lett, hiába próbálta több nekifutásra is megmagyarázni, hogy nem is úgy értette, és szavait csak „kiforgatják”.

Íme, a szavai:

link Forrás

A magyarázkodása a jelek szerint nem volt elég, vagy a miniszterelnök sem hitt neki, így a szokásos péntek reggeli interjúban Orbán Viktor azt mondta, a politikai igazgatója

„félreérthetően fogalmazott, ami ebben az összefüggésben egy hiba,”

hiszen a politikai közösségük az 56-os forradalom talaján áll. Azért a kormányfő ezzel együtt is kiállt Orbán Balázs mellett: „Biztos vagyok abban, hogy Orbán Balázs is, ha a történelem úgy fordulna, hogy megint harcolni kell a hazáért, akkor ott lesz velünk a Corvin közben.” És bár Orbán Balázs lényegében arról beszélt, hogy nem állnánk ellen egy orosz inváziónak, a miniszterelnök közölte,

Magyarország mindig meg fogja védeni magát.

Legutóbb a kegyelmi botrány alatt fordult elő, hogy Orbánnak ilyen szinten közbe kellett avatkoznia: Novák Katalin még a helyén volt, mikor Orbán Viktor kiállt, és közölte, pedofil elkövetőknek nincs kegyelem, ő pedig Alkotmánymódosítást nyújt be.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.