Orbán Balázs elnézést kért

POLITIKA
szeptember 27., 13:35

„Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek. Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél” – írta Facebookon Orbán Balázs.

„Mérceként pedig nem azoknak kell megfelelnem, akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek. Hanem elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám. Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott!”

Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs a Mandinernek adott interjújában azt mondta, hogy Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben, „mert 56-ban az lett, ami lett”. Kijelentése miatt Orbán Viktor péntek reggel kicsit ki is osztotta politikai igazgatóját.

Arról, hogy miként söpört végig az Orbán Balázs-ügy a sajtón, milyen kármentés, visszatámadás és ellenzéki kiborulások történtek, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kiemelt videóink