A fővárosi politika a hétvégén Vitézy Facebook-oldalán zajlik

POLITIKA
szeptember 29., 09:29

Vitézy Dávid két telexes címet posztolt az oldalára. Az egyik arról szól, hogy a DK nem fogja megszavazni főpolgármester-helyettesnek, a másik pedig arról, hogy a Fidesz frakció sem. Ez amolyan ziccer, amit Vitézy ki is használt. „Örülök, hogy így egymásra talált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra, ez aztán az igazi szivárványkoalíció! Vagy, ahogy a kampányban hívtam: maga a pártpolitikai csatatér, ahol csak a pozíciókért megy a harc, miközben a város ügyei elsikkadnak” – írta erről.

link Forrás

Az egykori főpolgármester-jelölt posztja alatt meg is jelent Gyurcsány Ferenc, aki azt írta: „Nyugtasson meg, amikor pár nappal ezelőtt egy korábbi posztjában Ön vitát kezdeményezett, ugye ezt követően Ön nem reagált a felvetéseire írt válaszomra!? Ha tényleg így volt, akkor Ön hogyan képzeli el a korrekt, tisztességes vitát?” Vitézy így reagált: Elnök úr, tegye meg, hogy végre érdemi budapesti ügyekben is elmondja a DK álláspontját, nem csak pozíciók, cégvezetők, főpolgármester-helyettesek ügyében szólal meg. Támogatni fogják például a BKK-rendészet létrehozását a DK képviselői?

Nem sokkal később aztán a Fidesz várható frakcióvezetője, Szentkirályi Alexandra is megjelent, aki épp Vitézy javára lépett vissza a júniusi főpolgármester választáson és aki így nyitott: „Ez különösen vicces, úgy hogy Te készülsz Gyurcsány fővárosi listavezetőjének helyettese lenni. 😉” Erre Vitézy különösebb kifejtés nélkül egy mémmel reagált:

A 444 korábban úgy értesült, hogy néhány héttel ezelőtt Magyar Péter lakásán gyűlt össze Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke és Vitézy Dávid, hogy a Tisza elnökével egyeztessenek a főváros jövőjéről és egy Fidesz- és DK-mentes budapesti koalícióról. Magyar, aki a választás előtt Vitézyt még a Fideszhez túlzottan közel álló jelöltnek tartotta, ezen a találkozón felajánlotta, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a Tisza Párt, az LMP és Vitézy, illetve a Kutyapárt lépjen koalícióra, megszerezve a többséget, ezáltal kész helyzet elé állítva Karácsony Gergelyt.Ennek a tervnek a része, hogy Vitézy lenne Karácsony egyik új főpolgármester-helyettese.Magyar Péter utóbb elismerte, hogy valóban volt ilyen találkozó, Vitézy Dávid viszont azt állította, nem tud a Magyar Péter-féle paktumról, és arról, hogy főpolgármester-helyettesként szóba került volna a neve.

A minap egyébként Tarlós István volt főpolgármester ismét arról beszélt, hogy előre el volt tervezve Szentkirályi Alexandra visszalépése Vitézy Dávid javára a főpolgármester-választáson, ismét erről beszélt Tarlós István. A volt főpolgármester az Ultrahang műsorában sejtette először a fideszes visszaléptetés tervszerűségét, ám az ügy szóba került az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában is. „Elindították Szentkirályit, hogy gyengítse Karácsonyt és megnyissa a teret Vitézynek?” - kérdezte Rónai. Mire Tarlós: „Maradjunk abban, hogy a dolog kívülről így néz ki nekem. Ha valakinek másképp néz ki, vagy másképp történt, akkor elnézést kérek, az én logikám és az én tapasztalatom szerint nehéz elképzelni, hogy ez másképp történhetett volna.”

Kiemelt videóink