Tihany utolsó partmenti ingatlanját is eladná az állam

belföld
október 07., 14:43

Tihany utolsó beépítetlen partmenti ingatlanját is eladná az állam: az árverésre bocsátott terület a Tihanyi-félsziget Kenderföldek nevű településrészén van. Tíz épülete és parkja egykor üdülőként működött, tizenhét éve nincs használatban.

A G7 cikke szerint a nagyon értékes területről szóló kiírásban az áll, hogy ez a félsziget legutolsó nagyobb, összefüggő, beépítetlen része a Balaton mentén, egyben a település legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező területe. A terület egyébként része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park országos jelentőségű védett természeti területének is.

A lap szerint az ingatlan a kompkikötő és a strand közvetlen közelében fekszik, a rajta álló nagy és öreg fákból álló park miatt papíron védett. A csomagban ingóságok is vannak: ezek nagyrészt kültéri szobrok, a kikiáltási ár 5,23 milliárd forint. A területre licitálni október 9. és 11. között lehet, de csak annak, aki hétfő estig befizeti az 1,3 milliárd forintos árverési biztosítékot.

Akinek a felső tízezerből nincs háza Tihanyban, az már ciki: Mészáros Lőrinc tihanyi rezidenciájáról itt, Csányi Sándor üzlettársa, Nagy György helyi beruházásáról itt, Rogán Cecília építkezéséről itt, a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz és köréhez tartozó tihanyi ingatlanokról itt írtunk. Júniusban úgy tűnt, a településen nagy változást hozhatnak az önkormányzati választások, miután botrány lett abból, hogy a leköszönő polgármester lánya hatvan százalékkal olcsóbban kaphatott meg egy értékes telket.

Még több tihanyi ügy itt.

Címlapon: A tihanyi Mészáros-birtok. Fotó: Németh Dániel/444

Kiemelt videóink