A kulturális bizottság fideszes többsége leszavazta Pintér Sándor meghallgatását a nyírmeggyesi botrány ügyében

oktatás
október 11., 11:43

A Kulturális bizottság fideszes többsége 12-3 arányban leszavazta Pintér Sándor belügyminiszter és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár meghallgatását a nyírmeggyesi botrány kapcsán - tudatta a DK.

Felháborodott szülők fordultak még szeptember közepén az ATV Híradójához, akik elmondták: a nyírmeggyesi általános iskola egyik tanítója rendszeresen úgy büntette a szerinte rosszalkodó gyerekeket, hogy kihívta őket a táblához és ott alsóneműre vetkőztette őket mindenki előtt. Egyikük, aki azért kapta a büntetést, mert társaival futkározott az aulában azt mondta az ATV-nek, „nagyon rossz érzés volt így az egész osztály előtt”.

A negyvennégy éves tanárnőt már másnap kirúgták az iskolából, a rendőrség pedig kiskorú veszélyeztetése miatt hallgatta ki.

Az ügyben azonban sem Pintér Sándor, az oktatást is felügyelő belügyminiszter, sem Maruzsa Zoltán államtitkár nem szólalt meg. És ezek szerint a Kulturális bizottság előtt sem kell számot vetniük az üggyel, köszönhetően annak, hogy a bizottság fideszes többsége leszavazta a meghallgatásukat indítványozó DK-s javaslatot.