A nap képe: Erdoganék imádkoznak a türbében, amíg Orbán és Semjén a sarokban mered maga elé

2018 október 09., 15:10

Az MTI sajnos nem fotózott a türbe belsejében, a magyar sajtót meg se hívták, de szerencsére a török állami hírügynökség ott volt, és megörökítette, ahogy a Tiborczékkal üzletelő oligarcha, az emlékhelyet működtető, magyar közpénzből gazdálkodó Gül Baba Türbéje Alapítvány vezetője, Adnan Polat jó házigazdaként körbevezeti vendégeit:

photo_camera Polat jobbra Fotó: Turkish Presidency / Murat Cetin/Anadolu Agency
photo_camera Középen Fotó: Turkish Presidency / Murat Cetin/Anadolu Agency
photo_camera Balra Fotó: Turkish Presidency / Murat Cetin/Anadolu Agency

A nap képe címre azonban egy másik fotót neveznék. Ezen az látható, ahogy

Erdogan és a többi török vendég imádkozik a szent sír előtt, miközben a kép jobb szélén, a fal mellé szorulva Orbán és Semjén álldogál.

A miniszterelnök annyira marginális a képen, hogy még bele is lóg a fejébe egy turbán.

photo_camera Fotó: Turkish Presidency / Murat Cetin/Anadolu Agency

Orbán az avatáson szent életű dervisnek nevezte Gül Babát, és nagy megértéssel szólt a 150 éves török hódoltságról. Nem is olyan rég, a kampányban pedig még arról beszélt, hogy

  • a menekültek és bevándorlók „muzulmán inváziós erők”, akik veszélyeztetik a keresztény Európát,
  • a médiagépezete azzal támadta a Jobbikot, hogy félhold van a címerükben,
  • a pártja pedig úgy próbálta lejáratni Vona Gábort, hogy azzal hívogatta az embereket: „a Jobbik elnöke radikális iszlamisták előtt Allahot dicsőíti”. A fideszes telefonkampány szerint ezzel megtagadta „keresztény kultúránkat”, és bebizonyította, hogy végre akarja hajtani a Soros-tervet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt