Hölgyeim és uraim, íme, a Velencei-tó

2022 július 28., 11:59

A Velencei-tavon komoly beavatkozásokra van szükség, mert jelenleg négy centiméterre vannak a valaha mért legalacsonyabb vízállási szinttől – erről Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője beszélt szombaton. Azóta tovább apadt a tó, mostanra már csak 1 centire vagyunk a 63 centis rekordalacsony szinttől.

Tavaly készült egy kormányzati előterjesztés a helyzet megoldására, de azt végül a kormányülésen leszavazták, mert sokallták a 40 milliárdos költséget. Nem sokkal később bejelentették, hogy 43 milliárdból épít oda kajak-kenu akadémiát Tiborcz István volt üzlettársa. Az őszi alapkőletételnél már már bruttó 55 milliárd forint hazai forrásról beszéltek.

Drónfelvételen a Velencei-tó Pákozd közelében
photo_camera Drónfelvételen a Velencei-tó Pákozd közelében Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA
Drónfelvételen csónakok a Velencei-tó medrében
photo_camera Csónakok a Velencei-tó medrében Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA
A Velencei-tó Gárdonynál 2022. július 28-án.
photo_camera Gárdonynál Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA
photo_camera A Velencei-tó kiszáradt medre Pákozd közelében Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA
A Velencei-tó kiszáradt medre Pákozd közelében
photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.