Kezdődhet a pánik, az ENSZ ebolaügyi főfelelőse a vírus mutációjától retteg

katasztrófa
2014 október 03., 07:15
comments 65
photo_camera Natalie Behring / Getty Images News

„Rémálom” - jellemezte azt a forgatókönyvet Anthony Banbury, az ENSZ ebolaügyi főfelelőse, amit saját maga vázolt. Ez pedig az, hogy minél tovább terjed emberről emberre a vírus, annál nagyobb esély van egy olyan mutáció kialakulására, ami után az amúgy csak közvetlen érintkezés útján terjedő vírus

már cseppfertőzéssel is terjedhetne.

Ez esetben pedig már-már megállíthatatlan, de legalábbis a most is nehezen megfékezhetőnek tűnőnél sokkal gyorsabban és sokkal szélesebb körben terjedő járvány alakulhatna ki.

„Minél tovább terjed az emberek között Nyugat-Afrika olvasztótégelyében, annál nagyobb esély van a mutációra” - mondta a vírusról, ami szerinte már így is a legsúlyosabb katasztrófa, amit 26 éves munkája során megtapasztalt.

Banbury szerint már csak négy hetünk maradt arra, hogy megfékezzük a járványt, mielőtt „teljesen kontrollálhatatlanná válna”. De szerinte immár megvan a politikai akarat a járvány megfékezésére, de gyorsan és keményen kell fellépni, ha meg akarják akadályozni a globális katasztrófát. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.