A 10 legnépszerűbb 444-es videó

2014 december 27., szombat 18:27
73

2014-ben forgattunk Yolo Világot, Ki Mit Tube online tehetségkutatót, érpataki sorozatot az ország leglátványosabb polgármesterével, tinderes randi-sorozatot, Kellemetlen perceket Fülöp Péterrel, parlamenti képviselőket szorítottunk mikrofonnal sarokba,  vakteszteltünk minden szemetet, de közel sem ezek voltak a legnépszerűbb videók a 444-en. Következzen a lista, ami egyáltalán nem foglalkozik semmilyen társadalmi hasznossággal, esztétikai értékítélettel,  hírértékkel, kizárólag a számokat veszi figyelembe. Következzenek a legtöbb nézőt a monitor elé ültető 444-es videók!

10. Csak kérdésekre válaszolnak, tízezrek rajonganak értük

ask_fm

Az ask.fm magyar sztárjait bemutató videónk 122000 megtekintéssel a 10. helyezést érte el a listánkon. Szabyest megvan? És Szalay Ricsi? Semmi? Akkor öreg vagy. Ők akkora sztárok az interneten, mint a ’90 években MOMO, Sugár Berci vagy Szandi voltak. Csak nekik énekelniük sem kéne sikerhez, elég, hogy naponta sok száz kérdésre válaszolnak és bálványozzák őket. Egyébként énekelnek is.

9. Tinédzser beszélő fejek küzdenek pénzért, nézettségért és sikerért

2014 egyértelműen a youtuberek éve. Százával ülnek le magyar fiatalok a webkamera elé, és mesélnek kínjukról, bajukról, boldogságukról, suliról, nyáriszünetről, videójátékokról, filmekről. Vlogos sorozatunk őket mutatta be. Az első epizód 127 000 megtekintésnél tart.

8. Tavaly még a Corvinuson tanított újságírást, ma már hajléktalan

Tibor újságíróból és tanárból lett hajléktalan. A Jászai Mari tér környékén szokott koldulni. Egyik volt kollégája ezt kommentelte a videó alá:

"Tibi a munkatársam volt...Nagyon otthon volt a rendőrségi és a mezőgazdasági témákban, vagy bármiben amiről tudósított. Korrekt, jó indulatú, elfogulatlan újságíró volt. Sajnálom, hogy itt tart…."

Tiborról szóló videó 157 800 megtekintésénél tart. Tibor sztorijának második részét itt nézhetik meg: Lelkileg omlott össze, ezért lett hajléktalan

7. Egy 12 éves harc lángolt fel újra - Rapháború extra

A Rapháború sorozatunk kiegészítő epizódja lett a 7. legnézettebb videónk 2014-ben. Majka ránk írt, hogy ha már Dopeman által meg lett szólítva a videósorozatunkban, akkor  szeretne reflektálni ő is. Jogos. Szóval felmelegítettünk egy évtizedes konfliktust. Az eredmény: egy kis bunyó, és 219 000 néző.

6. Egy 4 éves először látja a 4-es metrót

A 4 perc 44 másodperces videó még egyes férfiak méhét is felrobbantotta. Bence 4 éves, és imádja a metrókat, és kábé ezerrel jobban várta, hogy elkészüljön a 4-es metró, mint Demszky Gábor és Vitézy Dávid együttvéve. A legnégyesebb videó a világon eddig 241 000 megtekintésnél jár.

Bence időközben 5 éves lett, és ebből az alkalomból elemezte az 5-ös metró terveit is.

5. Orbán Viktor beszéde kivetítve a Hősök terén

Nyáron egy 13 másodperces Botos Tamás-videóért őrült meg a magyar internet. A politika ennyivel tudott beavászkodni a top 10-es listánkra. Június 16-án Nagy Imre és mártírtársai újratemetése, illetve a rendszerváltás 25. évfordulója tiszteletére Omega és a Scorpions bazsevált a népnek. A Hősök terén bejátszották Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésén mondott legendás beszédét. De amikor már ötödszörre jelent meg a miniszterelnök a kivetítőn, a gyöngyhajú lányra váró közönség elveszítette a türelmét. 244 474 megtekintés.

4. Rapháború - Teljes film

Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy az Artisjus által kiadott youtube-os toplistákról szinte senkit nem ismerünk. Essem, Mr. Busta, Mr Missh, kik ezek?

Vannak előadók, akiket nem játszanak a rádiók, nem lépnek fel fesztiválokon, és a tévében sem látjuk őket, mégis ők az ország talán leghallgatottabb előadói. Tízezrek, százezrek hallgatják őket a Youtube-on. Az internetet 2014-ben uraló magyar rapszakmában kíméletlen küzdelem folyik a hírnévért, sikerért, elismerésért és persze a pénzért. Erről szólt az 5+1 részes Rapháború sorozat. A teljes film 290 000-es megtekintéssel a 4. a 444 listáján.

3. A köcsög mai fiatalok miatt nincsenek barátaim

A dobogó mindhárom fokán vlogos videó áll. Az internet népét még mindig maga az internet érdekli a legjobban. Na, meg a nagyszájú tinédzserek, akik saját korosztályukat boncolgatják. Kik azok a páwák? És miért csak iPhone-nal lehet csajozni? A bronzérmes videó 344 000 megtekintésnél jár.

2. A magyar Youtube királya volt, mégis törölte magát

Ezüstérmes lett a vloggerek királyáról, az agorafóbiás Herbyről szóló videónk. Deli Péter (Herby) egy lakásba zárva éli az életét, és mindent kamerára rögzít. Ő a legrutinosabb, legprofibb magyar vlogos. Énekel, játszik, animál és folyamatosan beszél. Az egész életéből egy véget nem érő, hol tragikus, hol vicces valóságshowt forgat. Eddig 445 800 megtekintést ért el a videó.

1. Fanny, a magyar internet leggyűlöltebb tinédzsere

A vlogokkal együtt 2014-ben betört a cyberbullying is a magyar internetre. A webes gyűlölködésből Fannynak jutott a legtöbb az elmúlt években. De a folyton nassoló, kicsit nyafka és felvágós lány keményen állja a sarat. 522 000 megtekintésnél tart az év legnézettebb 444-es videója.

+1. 2014 legkevesebb nézőt behúzó 444-es videója

Bajnai Gordon a baloldali Összefogás paksi bővítés elleni demonstrációján mondott beszédet. Egy igazán rövid részletet publikáltunk belőle, amiben a volt miniszterelnök azzal riogatott, hogy Szovjet utódállam leszünk. Bajnaira mindösszesen 814-en voltak kíváncsiak. :(

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt