Az olasz parlament nagy többséggel támogatta a pályázást a 2024-es olimpiára, mégis lehet róla népszavazás

sport
2016 február 02., 21:04
comments 95

Az olasz parlament úgy döntött, támogatja Róma 2024-es olimpiai pályázatát. A nyolc év múlva sorra kerülő játékokra Budapest is pályáz.

A szavazáson az Országgyűlés tagjai nagy többséggel támogatták a pályázást – írja az MTI.

„Ez egy erős igen” – áll a hivatalos weboldalon, ami szerint a mostani döntés „elfújja majd az ellentéteket”.

De ennek ellenére valószínűleg meg kell majd tartani azt a népszavazást, amit egy kisebb olasz radikális párt kezdeményezett a kérdésben.

Egyébként ahol az emberek választhatnak, ott leszavazzák az olimpiát. A jelenlegi állás szerint Budapesten nem lesz népszavazás, miután a Kúria úgy döntött, hogy nem lehet lebonyolítani február 17-e előtt, amikor a pályázatokat hivatalosan is be kell nyújtani a NOB-nak.

A 2024-es játékok helyszínét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki. A rendezésre Róma és Budapest mellett Párizs és Los Angeles pályázik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.