Négy nap alatt 3 millió forint adományt gyűjtött össze Juhász Péter

(MTI/Marjai János)

"Még nincs meg a végső szám sem, a részletezésre meg egy kis türelmet kérek, mert több száz utalás érkezett tippem szerint, de nagyságrandileg 3 millió forint jött össze."

- írta a Facebookon Juhász Péter, az Együtt politikusa, aki "nagyon hálás", mert így "biztonsággal folytathatja a fideszes lopások, de elsősorban Orbán vagyonnosodásának feltárását."

Juhász körül négy napja izzik a levegő. Akkor a TV2 stábja budai bérlete előtt kereste fel, és vonta kérdőre, miből futja arra, hogy ilyen drága környéken lakjon. Ekkor mutatta be, majd tette ki Facebookjára számlaszámát a politikus, aki állítása szerint új lakhelyén már a második hónapban nem tudta befizetni a 200 ezres lakbért, ezért segítségre szorul. 

Egy nappal később Juhász kitette oldalára a riportról készült teljes vágatlan felvételt is, amin megismételte a felhívást. Juhász később nem győzött hálálkodni a csatornának és a kormánypártoknak, hogy felületet biztosítottak neki eljutni lehetséges támogatóihoz. 

Azóta sem csitul a harc Juhász, a TV2 és a Fidesz között. Vasárnap egy sajtótájékoztatón csapott össze Hollik István kormánypárti képviselő és az ellenzéki politikus. Hétfőn aztán felmondott a TV2-nél az a riportot, akit ráküldtek Juhász egykori aktivista-társára, hogy készítsen vele interjút a politikus anyagi ügyeiről.