Gerkens szerint Habonynak semmi köze a TV2-höz

A TV2 vezérigazgatója elég rég nem szólalt meg nyilvánosan, most viszont hosszú interjút adott a Népszabadságnak. Valószínűleg azért látta fontosnak, hogy nyilatkozzon, mert az elmúlt hetekben elég nagy turbulancia alakult ki a Tények és Szalai Vivien programigazgató körül. Állítólag Gerkens maga és Andy Vajna tulajdonos is hőbörgött a balhék miatt. Úgyhogy az igazgató most

adott egy "minden a legnagyobb rendben" interjút.

Everything's OK - said Dirk Gerkens, CEO of TV2.

Gerkens azzal nyitott, hogy maximálisan elégedett a stábbal, eszébe sem jutott, hogy lemondjon, és remekül halad a munka. Főleg a hétvégi eredmények töltik el bizakodással, és a legfontosabb célja az, hogy minden hétvégén megverjék az RTL Klubot, a hétköznapokon pedig csökkentsék hátrányukat.

Az igazgató maximálisan elégedett Szalai Viviennel, de azt nem ismerte el teljesen nyíltan, hogy a hírigazgatót ő, és egyedül csak ő választotta volna ki a feladatra.

"Mentalitását tekintve nem éreztem nagyon másnak, mint amit az előző munkahelyemen tapasztaltam"

- reagált arra a felvetésre, hogy a Pukli Istvánról és Juhász Péterről készített riportok nem mindenki szerint voltak újságírói tekintetben etikusak.

Az interjú talán legérdekesebb rész az, amikor Habony Árpád szerepéről kérdezik az igazgatót. A főtanácsadónak Gerkens szerint

"nincs befolyása a TV2-re".

Habonynak semmi köze ahhoz, hogy újabb milliárdokhoz jut a kábeldíjakon keresztül a TV2, és a főtanácsadót ugyan ismeri, nincs közöttük munkaviszony, inkább csak valamiféle kölcsönös tisztelet. (Hogy Habonynak mennyire nincs ráhatása a TV2-re, arról itt írtunk részletesen.)

"Egy okos embernek tartom, és kedvelem az okos embereket. De a Facebookon még nem jelöltük be egymást."