SÍKAGY: A szőke nők IQ-ja magasabb, mint a sötét hajúaké

TUDOMÁNY
2016 május 25., 14:17
comments 254
link Forrás

Az Ohio Állami Egyetem tudósainak sikerült bebizonyítania, hogy a buta szőke nő-sztereotípiát nem támasztja alá semmi. Sőt, a világos hajú nők átlagosan közel 3 IQ-ponttal jobb eredményt érnek el a teszteken, mint a feketék.

A 10 878 fehér nő adatai alapján elvégzett kutatás eedményei szerint a szőke nők átlagos IQ-ja 103,2, míg

  • a barnáké 102,7,
  • a vöröseké 101,2,
  • a feketéké pedig mindössze 100,5.

A szőke nők ráadásul nagyobb eséllyel bukkantak fel a legmagasabb IQ-pontszámú szegmensben, és kevesebb volt belőlük a legbutábbak közt.

A kutatást vezető Jay Zagorsky szerint azt talán túlzás lenne kijelenteni, hogy a szőke nők okosabbak, de az egyértelmű, hogy

nem butábbak a többieknél.

Zagorsky szerint arről még korai lenne beszélni, hogy az intelligenciabeli különbségeknek vajon genetikai okai vannak, vagy a szőke nők azért okosabbak, mert jobb családban nőttek fel.

A kutatásnak volt egyébként egy másik érdekes hozadéka is. Kiderült, hogy míg a fehér nők 20,7 százaléka nevezte magát szőkének, addig a férfiak közül csak 17,1 százalék. Úgy tűnik, a nők 3,5 százaléka csak azt hazudta, hogy szőke.

ELŐZŐ RÉSZEK
A 31-40 közötti diplomás férfiak lopják a legtöbbet a cégnél
Aki sisakban bringázik, veszélyesebben él
Hülyeség kötekedni az orvossal, mert félrediagnosztizál
Nem attól vagy hülye, hogy tinédzserként sok füvet szívtál
Az ismerőseink büdös trikói nem is olyan büdösek

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.