A Fidesz azt ígéri, Rogán elmegy a következő bírósági szembesítésre

2016 június 24., péntek 7:56
84

A Fidesz-frakció pénteki közleménye szerint Rogán Antal részt vesz a bírósági szembesítésen, valamint hamis tanúzásért feljelenti Portikot. Ugyanakkor azt is kijelentették, hogy a kormánypárti politikusok nem vesznek részt a nemzetbiztonsági bizottság Portik-Rogán-ügy miatt összehívott ülésén, mivel szerintük ez csak egy ellenzék által kierőszakolt hecckampány.

Péntek délelőtt Orbán Viktor azt mondta, erről az ügyről nem beszélnek Rogánnal.

Rogán Antal a múlt heti szembesítésen azért nem jelent meg, mert épp akkor halaszthatatlan közfeladatai támadtak Németországban. Akkor a Miniszterelnöki Kabinetiroda ezt azzal indokolta, hogy Rogán Antal június 17-én hivatalos programon vett részt Münchenben, aminek keretein belül háttérbeszélgetést folytatott a német sajtó munkatársaival illetve interjút adott a Bild napilapnak. Az interjú megjelenését hétfőre ígérték. Ezen kívül Rogán Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is találkozott Nürnbergben. Erről egy képet is küldtek.

Az interjú végül nem készült el, a német bulvárlap csak 3 mondatot idézett Rogántól. A miniszter erre hivatkozva nem ment el a szembesítésre.

A szembesítésen egyedül megjelenő Portik Tamás azt állította, hogy ismeri személyesen is Rogán Antalt, és korábban tízmillió forintnyi eurót adott át neki készpénzben, hogy jóval a piaci ár alatt juthasson belvárosi ingatlanokhoz.

Később Rogán Antal a Népszabadságnak azt mondta, soha, sehol nem találkozott Portikkal, és Pápa Marianne-t sem ismeri. Majd a miniszter Ügyvédje tanácsára úgy döntött, feljelenti az alvilági leszámolásokban felbujtással vádolt Portik Tamást hamis tanúzásért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt