Nyakó panaszt tesz, mert a rendőrség futni hagyta a választási irodánál akciózó kopaszokat

POLITIKA
2016 augusztus 23., 12:03
comments 117

Február 23-án hajnalban kopasz verőemberek szállták meg a Nemzeti Választási Iroda épületét. Aznap délelőtt a kormány politikai érdekeinek megfelelően fizikai erővel akadályozták meg az MSZP-s Nyakó Istvánt, hogy elsőként nyújtson be népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzár ellen.

Itt lehet látni, hogy mi történt a kulcspillanatokban.

Kopaszok akadályozzák az MSZP-s Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Iroda előterében február 23-án délelőtt
photo_camera Kopaszok akadályozzák az MSZP-s Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Iroda előterében február 23-án délelőtt

Nem sokkal később kiderült, hogy a kopaszok közül többen dolgoztak a Fradi biztonsági szolgálatának, ennek a klubnak pedig Kubatov Gábor fideszes alelnök a vezetője, és az akció több résztvevője is köthető a Fideszhez.

Az ügyben több feljelentés is született, de már a nyomozás során lehetett sejteni, hogy a rendőrség nem fogja érdemben felderíteni az ügyet. Személyleírást kértek például azokról a verőemberekről, akikről nem csak videók és fotók készültek a törvénysértésük közben, de akiket név szerint is azonosítottak.

Egy héttel ezelőtt végül bejelentették, hogy bűncselekmény hiányában megszüntetik a nyomozást, azzal érveltek, hogy Nyakó végül be tudta nyújtani a kezdeményezését, ha nem is elsőként, így a kopaszok akciója teljesen rendeben volt.

Ezzel gyakorlatilag a rendőrség cinikusan a szőnyeg alá söpörte a magyar demokrácia eddig ismert legsúlyosabb választási csalását.

Nyakó most panaszt tett a rendőrségen. Szerinte

  • a kopaszok akciója igenis törvénysértő volt,
  • az, hogy végül másodikként leadhatta a papírját, nem menti az őt akadályozó verőembereket,
  • akiket mégiscsak felelősségre kéne vonni,
  • és a rendőrség nem csinálhat úgy, mintha nem tudná, hogy milyen jelentősége van a népszavazási kezdeményezések leadási sorrendjének. (Nyakó papírját pont arra próbálkozva próbálta kidobni a Nemzeti Választási Bizottság, hogy nem ő volt az első a blokkolóóránál.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.