Egyetemre jársz és szeretnéd megtanulni, hogyan mesélheted el érdekesen a témádat?

oktatás
2016 november 03., 15:22
comments 20

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy SCI-ndikátor néven indul tudománykommunikációs verseny a természettudományos szakokra járó hallgatóknak, aminek a célja, hogy a diákok olyan készségeket sajátítsanak el, ami megkönnyíti útjukat a versenyszférába vagy az akadémiai pályára.

A feladat, hogy november 7-e éjfélig küldj magadról egy egyperces saját készítésű videót, amiben bemutatsz egy tudományos ötletet vagy kutatást. Fontos, hogy a szervezők nem kész Ted-videókat várnak, hanem egy tudományos ötlet vagy felvetés bármilyen formában történő bemutatását.

Jelentkezni a verseny honlapján lehet, további információk elérhetőek Facebookon is.

Itt pedig egy példavideó a Szertárblog jóvoltából:

link Forrás

A SCI-ndiktátort a Nők a Tudományban Egyesület hívta életre, a verseny fővédnöke Bogyay Katalin ENSZ nagykövet, zsűrijében pedig az akadémiai élet és innovatív vállalatok képviselői ülnek:

  • Dr. Balázsi Katalin, MTA Energiatudományi Kutatóközpont, tudományos főmunkatárs, osztályvezető,
  • Kovács-Bernárdt Tamás, a ChimeIn.co alapítója, a LogMeIn volt ügyvezetője,
  • Maróy Ákos, az Aero Glass, az EU Edge és az átlátszó.hu alapítója,
  • Rosa Susana Durao Nhancale, tudományos kutató, szoftverfejlesztő, mentor,
  • Dr. Simon Vilmos, BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék docense, MEDIANETS laborvezető, laborvezető,
  • Dr. Ürge-Vorsatz Diána, a Közép-Európai Egyetem professzora, az Éghajlat- és Fenntartható Energiapolitikai Kutatóközpont (CEU) igazgatója, a Kormányközi Klímavédelmi Testület (WGIII) alelnöke.

Minden további részlet a múltkori cikkünkből kiderül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.