Kedvenc trollkommentelőjével a nyakában ünnepelte Orbán a Fidesz születésnapját

2017 március 31., péntek 13:49
215

A Fidesz korábban hagyományosan megünnepelte a születésnapját az 1988. március 30-i megalakulása helyszínén, a Bibó István Szakkollégiumban. Ez mindig sajtónyilvános esemény volt, 2008-ban, amikor az MSZP alatt összeomlott minden, a Fidesz legfelső vezetése ilyen vidám hangulatban poénkodott az Index kamerája előtt:

A kormányváltás után, 2010-ben a Zeneakadémián tartottak hivatalos ünnepséget, aztán visszatértek a Bibóba (ahonnan még teljesen más elvek mentén indultak el). 2012-ben még ott volt az MTI, 2013-tól viszont már titokban, a sajtó kizárásával ünnepeltek. Orbán Viktor utoljára 2014-ben ment el az ünnepségre, 2015-ben már csak egy forgalomkorlátozásról szóló hír erejéig tűnt fel a médiában. Tavaly még egy vicces régi videót töltöttek fel, most viszont nemcsak hogy egy tál süteményt posztoltak ki Orbán Viktor Facebook-oldalára, hanem a miniszterelnök 3 év után újra személyesen is részt vett a bulin:

Orbán Viktor vállán a szervilizmusért lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt támaszkodik (Fotó: Bajkai István / Facebook)

A Fidesz kitett egy galériát is az eseményről, amit a 460 millióból felújított Lendvay utcai Fidesz-székházban tartottak, és ami szerint Orbán Vitkor és a híres rasszista trollkommentelő, Bayer Zsolt között még mindig jó az összhang:

Fotó: Fidesz / Facebook

Orbánnal ellentétben Kövér László házelnök már 2015 nyarán azt mondta, hogy őt már nem érdekli a Fidesz, de a születésnapon most Szájer József, Kubatov Gábor, Németh Szilárd és Deutsch Tamás mellett ő is ott volt.

Minden, ami Fidesz: a párt lelke, szíve és esze egy képen (Fotó: Fidesz / Facebook)

Egyébként azért sem a korábbi helyszínen, a Bibóban tartották a zsúrt, mert azt a vizes vb miatt leromboltak, hogy felújítsák. (A szakkollégiumban Orbán egyébként azóta nem járt, hogy 2015 tavaszán zárt körben előadást tartott, amiben érdekes dolgok hangzottak el, csakhogy ezek kiszivárogtak.)

A miniszterelnök egyébként a Fidelitas 20. évfordulójára sem ment el decemberben, pedig a Fideszben komoly probléma az utánpótláshiány. Jövőre jön egyébként a Fidesz 30. születésnapja, ráadásul éppen a totális választási kampány végén.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt