Kedvenc trollkommentelőjével a nyakában ünnepelte Orbán a Fidesz születésnapját

POLITIKA
2017 március 31., 15:49
comments 204

A Fidesz korábban hagyományosan megünnepelte a születésnapját az 1988. március 30-i megalakulása helyszínén, a Bibó István Szakkollégiumban. Ez mindig sajtónyilvános esemény volt, 2008-ban, amikor az MSZP alatt összeomlott minden, a Fidesz legfelső vezetése ilyen vidám hangulatban poénkodott az Index kamerája előtt:

A kormányváltás után, 2010-ben a Zeneakadémián tartottak hivatalos ünnepséget, aztán visszatértek a Bibóba (ahonnan még teljesen más elvek mentén indultak el). 2012-ben még ott volt az MTI, 2013-tól viszont már titokban, a sajtó kizárásával ünnepeltek. Orbán Viktor utoljára 2014-ben ment el az ünnepségre, 2015-ben már csak egy forgalomkorlátozásról szóló hír erejéig tűnt fel a médiában. Tavaly még egy vicces régi videót töltöttek fel, most viszont nemcsak hogy egy tál süteményt posztoltak ki Orbán Viktor Facebook-oldalára, hanem a miniszterelnök 3 év után újra személyesen is részt vett a bulin:

Fotó: Bajkai István / Facebook
photo_camera Orbán Viktor vállán a szervilizmusért lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt támaszkodik (Fotó: Bajkai István / Facebook)

A Fidesz kitett egy galériát is az eseményről, amit a 460 millióból felújított Lendvay utcai Fidesz-székházban tartottak, és ami szerint Orbán Vitkor és a híres rasszista trollkommentelő, Bayer Zsolt között még mindig jó az összhang:

A Fidesz 29. születésnapját ünnepli Orbán Viktor március 31-én. Fotó: Fidesz / Facebook
photo_camera Fotó: Fidesz / Facebook

Orbánnal ellentétben Kövér László házelnök már 2015 nyarán azt mondta, hogy őt már nem érdekli a Fidesz, de a születésnapon most Szájer József, Kubatov Gábor, Németh Szilárd és Deutsch Tamás mellett ő is ott volt.

Minden, ami Fidesz: a párt lelke, szíve és esze egy képen (Fotó: Fidesz / Facebook)
photo_camera Minden, ami Fidesz: a párt lelke, szíve és esze egy képen (Fotó: Fidesz / Facebook)

Egyébként azért sem a korábbi helyszínen, a Bibóban tartották a zsúrt, mert azt a vizes vb miatt leromboltak, hogy felújítsák. (A szakkollégiumban Orbán egyébként azóta nem járt, hogy 2015 tavaszán zárt körben előadást tartott, amiben érdekes dolgok hangzottak el, csakhogy ezek kiszivárogtak.)

A miniszterelnök egyébként a Fidelitas 20. évfordulójára sem ment el decemberben, pedig a Fideszben komoly probléma az utánpótláshiány. Jövőre jön egyébként a Fidesz 30. születésnapja, ráadásul éppen a totális választási kampány végén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.