Semjén Zsolt: Hutyutyugügüblabla

elmebaj
2017 április 12., 07:55
comments 408

A miniszterelnök-helyettes, egyben a KDNP elnöke interjút adott az atv.hu-nak. Ebben egyrészt vagy tolja tovább a kormányzati hazudozást arról, hogy mi a CEU és mi a Közép-európai Egyetem, vagy csak fogalma sincs, miről beszél. Érdemes emlékezni rá, hogy ő úgy szavazta meg az egyetem ellehetetlenítéséről szóló törvényt, hogy 2012-ben kiderült, – a CEU-val szemben ő tényleg – csalt, plágiummal szerzett diplomát.

Az atv.hu felveti, hogy az amerikai kormány nem köt olyan kétoldalú megállapodást a CEU-ról a magyar kormánnyal, amilyet az szeretne, és ezt Hoyt Yee, egy amerikai külügyi helyettes-államtitkár is elmondta Budapesten. Mire Semjén Németh Zsoltot alulról előzve azt mondja:

„Lehet, hogy ő ezt mondta, de még az is lehet, hogy más majd mást mond.”

Semjén Zsolt az M1 orosz nyelvű híradójában
photo_camera Semjén Zsolt az M1 orosz nyelvű híradójában

Ezután még arrogánsabb, bunkóbb és tahóbb álláspontra helyezkedik:

atv.hu: Módosítsák az amerikai alkotmányt, hogy Donald Trump vagy a kormánya egy előzetes elvi engedélyt adjon New York állam kormányzójának, hogy Budapesten a CEU működhessen?

Semjén Zsolt: Ez egy nagyon kifacsart gondolkodás, mert ez azt tételezi fel, hogy nekünk a világ összes országának a bonyolult államszervezetét kellene figyelembe vennünk, amikor mi egy magyarországi törvényt hozunk. Mi a józan ész alapján hozunk törvényt. Hogy az amerikaiak hogy oldják meg az Egyesült Államokban ennek az államigazgatási lebonyolítását, az az ő dolguk. Ez nem befolyásolja, és nem is befolyásolhatja a magyar törvényalkotást. A magyar törvény ésszerű, sőt evidentikus.”

Arra a kérdésre, hogy az összes szaktekintély és egy rakás nyugati kormány felszólalt a törvény ellen, Semjén parádés visszavágással rukkolt elő:

„Az emberiségnek egy elenyészően pici hányada kérte ezt, még a politikai életre értve is.”

Arra a kérdésre, hogy a tüntetők követelését figyelembe veszik-e, Semjén azt mondja: „Mi mindent figyelembe veszünk, mi mindenkinek a véleményét figyelembe vesszük, ha épeszű érvet mond.”

Mint mondta, azért nem változtatják meg a CEU-ellenes törvényt, mert: „Azzal kapcsolatban egyetlen épeszű érvet nem hallottam, hogy Magyarországon miért ne a magyar törvények legyenek érvényesek. (...) Egy politikai indíttatású hisztériakeltés zajlik, ami a napnál világosabban mutatja a Soros-hálózat mozgósító képességét. Ami megfontolandó nemzetbiztonsági szempontból is.”

Még azt is mondta ez az ember, hogy „a Soros-féle mesterkedés ellentétes a magyar nemzet életérdekeivel. Ezért a Sorossal szembeni védekezés alapvetően nemzeti ügy, mégpedig azért, mert mi nem akarunk tömeges migrációt, ők pedig akarnak”.

A végére Semjén teljesen elszabadul, így fröcsög:

atv.hu: De Önök azt nem is feltételezik, hogy ők nem ügynökök, hanem egyszerűen liberálisok és a saját elveik és emberi jogi vagy humánus szempontból védik például a két bangladesi menekültet? Miért lennének »Soros-ügynökök«?

Semjén Zsolt: Mert őnekik ezért pénzt fizet Soros. Tanulságos, hogy akik a leghangosabbak, azokat Soros fizeti. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: lássa a nép, és láthassa mindenki, hogy ezek a szervezetek kitől kapják a pénzt. Mi ebben a probléma?

atv.hu: És ez valóban orosz mintára megy?

Semjén Zsolt: Milyen orosz mintára?

atv.hu: A civil szervezeteknek megbélyegzése. Hiszen Oroszországban minősítik őket »nemkívánatos szervezeteknek«.

Semjén Zsolt: Bocsánat, ez egy teljes hülyeség.”

Lukácsi Katalinról, a CEU-ügy miatt besokallt KDNP-sről is beszélt: „Nem ismerem a hölgyet, de képtelenség azt állítani, hogy a pápát a KDNP-ben lesorosbérencezték.”

Az, hogy a Néppárt ki akarja zárni a Fideszt, az Európai Bizottság pedig vizsgálja a CEU-ügyet, és akár vissza is vonhatja a magyar szavazati jogot, Semjént cask megerősíti:

„Mégpedig, azért, mert pont azt támasztja alá és pont azt bizonyítja, hogy micsoda hálózataik vannak, micsoda óriási pénzeket tudnak mozgósítani. A nemzeti önvédelem megerősítése az életösztönből következik.”

Arról, hogy Konrád György a sorosozás miatt „bújtatott antiszemitizmussal” vádolja a kormányt, Semjén azt mondta: „A kormány és a kormánypártok részéről soha ennek még az árnyalata sem volt.” (Mi itt írtunk erről a kérdésről.) (via atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.