A Fidesz szerint az elképzelhetetlen, hogy ne megtévesztett emberek tüntessenek ellenük

politika
2017 április 15., 03:22
comments 438

Volt már pár nagy vagy látványos tiltakozás a Fidesz és a kormány ellen, de olyan sohasem, amikor a kormánypárt szerint ne megtévesztett, valaki által irányított, gyűlöletkeltő, agresszív emberek mentek volna ki az utcára. 

2012. január 2.

Az első nagyobb tömeget megmozgató tüntetés az Orbán-kormány ellen. Az Operaházban bent az alaptörvény hatályba lépést ünnepelték kormánypárti politikusok, az épülethez az ellenzéki pártok tiltakozást hirdettek. A tüntetés legemlékezetesebb momentuma a köztévé híradójának elmémesült tudósítása volt, ahogy megpróbálta elhazudni a több tízezer résztvevőt. És milyen meglepő, Szijjártó Péter, Orbán Viktor akkori szóvivője is ezt tette, a szervezőknek címezve: „nyilván ők sem gondolták komolyan, hogy százezren vannak, a higgadtabb becslések 5-8 ezer résztvevőről szóltak”.   

A Fidesz közleménye: „A nemzeti ügyek kormánya az emberek felhatalmazása alapján kijavítja a Gyurcsány-korszak hibáit, az országot tönkretevő gyurcsányi gyűlöletkeltők pedig rendetlenséget, káoszt csinálnak, törvénytelenségre buzdítanak. A magyarok korábban egyértelmű döntést hoztak: nem kérnek a gyűlöletből és a széthúzásból”. Meglepő, de támadás alatt állt az ország, Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője legendás nyilatkozata is ekkor született: „Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot”.

2011. január 14.

A Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) első tüntetése a sajtószabadságért a médiatörvény ellen. A jogszabály külföldön is számos bírálatot kapott. Szijjártó Péter, Orbán szóvivője szerint „vannak bizonyos körök, amelyek egyértelműen politikai alapú támadást indítottak Magyarország ellen, és ezt nem is akarják feladni. Az ilyen pártpolitikai motivációjú támadások esetén pedig teljesen mindegy, hogy mi van a médiatörvényben vagy más jogszabályban.” A Milla Facebookon szervezett tüntetéséről azt mondta: "általában minden, a háttérből politikailag motivált támadás úgy próbálja hitelesíteni magát, hogy először is deklarálja magáról, hogy politikamentes". 

2013. március 7.

Az alaptörvény legátfogóbb, negyedik módosítása elleni tiltakozásul tüntetők hatoltak be a Fidesz Lendvay utcájának udvarára. A Hallgatói Hálózat tagjait Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója Bajnai Gordon által felheccelt, megvezetett diákoknak nevezte, és azt kérte tőlük, vegyék észre, hogy mire használják őket, és hallgassák meg a Fidesz álláspontját is. 

Kocsis szerint az elmúlt években, amióta kialakultak ezek a tüntetéssorozatok, azok nemcsak időben esnek egybe Bajnai Gordon exkormányfő színrelépésével, de szervezeti és személyi kapcsolatok is kimutathatóak. 

Emellett a „Fidesz munkatársainak beszámolója szerint a tüntetők között volt olyan, aki az okostelefonján kapta e-mailben az instrukciókat, és elmondása szerint a feladó az Együtt 2014-es email-címről küldte ezt."  

A Fidesz aggresszív támadásnak minősítette a tüntetést, bár igazán agresszív az az idős férfi volt, aki megfenyegette a demonstrálókat. 

link Forrás

A Fidesz felszólította Bajnai Gordont, hogy „ne heccelje tovább a fiatalokat, ne próbálja meg feldúlni ilyen agresszív módszerrel az ország demokratikus normáinak rendjét és ne akarjon ilyen erőszakos módszerrel politikai előnyre szert tenni”, mert a magyar emberek nagy többsége nem kér ebből.   

Kósa Lajos is megszólalt, szerinte Bajnai Gordon Együtt 2014 mozgalmát támogatják azok, akik „egyetemet foglaltatnak el másokkal vagy a csütörtökihez hasonló erőszakos cselekedeteket szervezik. Nem lehet nem észrevenni, hogy mi történik az országban, ez a provokáció egy folyamat része”.  

A Külügyminisztérium szerint az Amnesty International támogatta az udvarfoglalókat. 

A negyedik alkotmánymódosítás ellen - ami például korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét - nemcsak a Fidesz által Bajnai-gárdának nevezett Hallgatói Hálózat, hanem az Európai Bizottság elnöke és az alapvető jogokért felelős biztosa, a washingtoni külügyminisztérium is tiltakozott, az Európa Tanács főtitkára pedig a szavazás elhalasztását kérte. Hiába. 

2014. október

A több tízezres netadós tüntetéseket Rogán Antal szerint az MSZP szervezte meg olyan embereken keresztül, akik kötődnek hozzájuk. A legfőbb érvük az volt, hogy az egyik fő szervező, Gulyás Balázs anyja Gurmai Zita EP-s képviselő, Gulyás maga is MSZP-s tag volt - a tüntetések előtt két hónappal kilépett a pártból. Egy másik Gulyásról, Mártonról - aki most éppen napokig rács mögött volt, mert a Sándor-palota felé festéket dobott - pedig azt állította a kormánypárti sajtó, hogy norvég pénzen tüntet. Akkor ugyanis éppen a norvég pénzek miatt szállt rá a kormány a civilekre. 

Az első tüntetés után páran többen megdobálták a Fidesz Lendvay utcai székházát, ezt a Fidesz arra használta fel, hogy erőszakosnak állítsa be a tüntetőket. „Döbbenettel tapasztaltuk, hogy az esti demonstráció vandalizmusba torkollott. Az erőszak semmire nem lehet megoldás, nem vandalizmusra, hanem békés párbeszédre van szükség.”  

Németh Szilárd azt is kifogásolta, hogy nem szakmai tiltakozás volt, hanem politikai: „A tüntetés tegnap nem szakmai úton ment, nem a távközlési adóról szólt, hanem egészen másról. Egészen más táblák jelentek meg, egészen más rigmusok, folyamatosan orbánviktorozott mindenki.”

Németh Szilárd számára az is egyértelművé vált, hogy „ezek a fiúk nem ma kezdték a pályát, igazi politikai aktivisták”. Hozzátette: még azt is tudni, hogy az MSZP, az Együtt-PM, korábban az LMP alkalmazta őket, hogy szervezzék meg a tüntetéseket, illetve az „agresszív balhékat”. A tüntetésen megjelent Demszky Gábor, egykori főpolgármester is, aki pár méterre volt azoktól, akik dobálták az eszközöket - jegyezte meg Németh Szilárd. 

Miután a netadós tüntetésen megjelent André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség akkori ügyvivője, természetesen az Egyesült Államokat is szervezők közé sorolták. Ráadásul Neelie Kroes uniós biztos is támogatta a tilakozást → Brüsszel. 

2016 február

Németh Szilárd szerint azok, akik tüntetést szerveztek Orbán Viktor évértékelőjére, a magyar emberek, a magyar családok biztonságát teszik kockára, és a migránsokat szeretnének Magyarországra hozni. 

2016. február-március

A tiltakozó pedagógusokról is kiderítette a Fidesz, hogy nem saját magukért állnak ki, szakmai alapon, hanem a háttérből irányítják őket politikai célok érdekében. Hollik István megdöbbenésének adott hangot azért, mert a bukott baloldal kihasználja a pedagógusokat, elégedetlenséget szít, ügyüket pedig pártpolitikai célokra használja. Aztán rákontrázott: „A szocialista korrupció egyik főszereplője, Zuschlag harcostársa áll a pedagógus akciók és a március 15-i kormányellenes tüntetés élén”. A politikus sajtótájékoztatón mosta össze Pukli Istvánt Zuschlag Jánossal. Szerinte eddig is voltak jelei, hogy a pedagógus tüntetések mögött pártpolitikai érdekek is húzódnak, illetve, hogy a gyerekek és pedagógusok ügyét pártpolitikai célokra akarják felhasználni. Hollik István végül arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP továbbra is a higgadt, szakmai tárgyalások oldalán áll, a kormánypártok számára az oktatás középpontjában a gyermekek állnak, ezért arra kérnek minden pártot és civil kezdeményezést, hogy ne használják fel a gyermekeket pártpolitikai célokra. 

De nemcsak a bukott baloldal szédítette a tanárokat a Fidesz szerint, Hollik azt is mondta egy sajtótájékoztatóján, hogy a Tanítanék demonstrálóit nem a pedagógusok helyzet érdekli, valójában külföldi támogatás és Soros György üzletember által pénzelt szervezetek állnak a mozgalom tüntetése mögött. A demonstráció legkevésbé sem az oktatás vagy a pedagógusok ügyét szolgálja.

2017 április

Kósa Lajos szerint nem a tanszabadságért tüntettek 80 ezren, hanem azért, hogy támogassák Soros menekültbizniszét.

Tanulságos, hogy akik a leghangosabbak, azokat Soros fizeti. (Semjén Zsolt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.