Ennyit arról, mi maradt a vidéki sajtó sokszínűségéből, mióta Mészáros Lőrinc kezébe került

media
2017 április 15., 09:16
comments 208

A megyei lapok nagy részét kiadó Mediaworks-öt még októberben vette meg az Opimus Nyrt. Már akkor is Mészáros Lőrincet lehetett sejteni a cég mögött, de márciusban a felcsúti oligarcha hivatalosan is bevásárolta magát az Opimusba.  

A váltás után a nem elég kormánybarát újságírókat és szerkesztőket szinte azonnal kirúgták, és nehogy hiba csússzon a gépezetbe, azóta az újságok törzsanyagát egy központi szerkesztőségében állítják elő, a helyben szerkesztett tartalom, a napi hírek ezeknek a lapoknak csak kisebb részét teszi ki. A megyei lapok szombati címlapjain a gyakorlatban is látni lehet, hogyan működik a központi szerkesztés. 

Mindenhol ugyanúgy Orbán Viktor sorakozik fel a Magyar Időknek adott interjújával, amiben most a húsvét apropóján mondja el, mekkora háborút indított Soros György ellen. 

Tökéletes volt az összhang a miniszterelnök tavaly novemberi interjújánál is:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.