Eljárást indít a GVH a TV2 ellen

A Gazdasági Versenyhivatal az Indexnek küldött válaszában írta meg, hogy versenyfelügyeleti eljárás indul a TV2 Médiacsoport ellen, mert a megújult Tényeket azzal a kampánnyal vezették fel, hogy ez "Magyarország legjobb híradója". 

A plakátkampány idején már több versenyjogi szakértő jelezte, hogy ez így nincs rendben és könnyen eljárás lehet belőle. Az Index még akkor írt levelet a GVH-nak, a szerv pedig vizsgálatot ígért. Mint most írták, arra jutottak, hogy jogellenes összehasonlító reklám tilalmának és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indítanak a csatorna ellen. 

Az pedig már csak külön érdemes megemlíteni, hogy a magát az ország legjobb híradójaként emlegető Tényekbe mi minden fért bele a közelmúltban. Volt itt a hajléktalan embereket durván megalázó anyag (ezért a Médiatanács 5,5 millió forintra bírságolta a csatornát), volt, hogy rossz embert járattak le a támadni akart HVG-s újságíró helyett, de érdemes megnézni, mit sikerült összehozniuk nemrég az egyik CEU és a civilek mellett tartott tüntetésről szóló riportjukban is.