Lázár gigantikus szocialistázással és sorosozással válaszolt arra, hogy indul-e vizsgálat a CÖF-CÖKA-t 500 millióval kitömő MVM ellen

POLITIKA
2017 május 15., 16:04
comments 228

Varga László MSZP-s képviselő kérdezte a Parlamentben Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert arról, hogy az MVM 508 millió forint támogatást adott a CÖF-CÖKA-nak, sokkal többet, mint bárki másnak. (Ez a közpénz egyébként sem az állami vállalat, sem a kormánypárti civil szervezet vezetője szerint nem közpénz.) Varga azt kérdezte, indítanak-e vizsgálatot az ügyben az MVM ellen, és milyen személyi következmények lesznek. Arra is rákérdezett, Lázár mit gondolt volna egy ilyen helyzetről ellenzéki képviselőként fordítva.

link Forrás

Lázár János azt mondta, ne vegye sértésnek a választ Varga, mert MSZP-s képviselőként az MVM gazdálkodásával kapcsolatban kérdezni bármit pikírt, rosszindulatú. Lázár szerint az MSZP 8 éves kormányzása alatt több 10 milliárd forintot loptak ki az MVM-ből a szocialisták háttéremberei,

„ehhez képest mindenféleképpen evolúciós eredmény, hogy ma az MVM 500 millió forinttal – az önök állítása szerint – támogat egy civil szervezetet. Legalább nem lopják el ezt a pénzt a szocialisták vagy bárki más!”

Lázár szerint „ha ez a pénz hiányzik a szocialisták pártkasszájából, akkor ezt kell megkérdezni”. Mint mondta, az MVM vezetése a szocialisták idején súlyosan visszaélt a közvagyon kezelésével. Tizen-egynéhány büntető eljárás indult az MVM korábbi, szocialista vezetése ellen, amelyek sajnos még most is folynak, vagy nem vezettek eredményre – mondta Lázár.

Ezután arról beszélt, hogy:

az MSZP-nek nem azt kéne néznie, hogy „az MVM miért ad egy magyar, a Soros-birodalomhoz szemmel alig látható civil mozgalomnak pénzt”, hanem az a kérdés, hogy miért állnak Soros György mögé.

Az MVM piaci bevételeiből azt támogat, akit támogathat egy piaci cég – mondta Lázár.

Varga ezután azt mondta, hogy ha nem indul vizsgálat, akkor az MSZP megteszi a feljelentést. Szerinte piactorzító, hogy az MVM által utalt összeg nagyobb, mint amennyi állami támogatásban részesül például a Jobbik vagy az MSZP.

Lázár erre azt kérdezte, hogy az mennyire méltányos, hogy „Soros György a Brüsszelben Magyarország ellen dolgozó munkatársainak több pénzt ad, mint amennyi a magyar állandó képviselet bérezése”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.