Titkolják, milyen atomegyezményt írt alá Semjén titokban Iránnal

politika
2017 június 10., 07:21
comments 82

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes április 8-án írt alá az iráni útján egy atomenergetikai szándéknyilatkozatot, majd a KDNP elnöke május elején újra titokban tárgyalt Teheránnal.

Kövér László házelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miszterelnök-helyettes az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 3-án.
photo_camera Kövér László házelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miszterelnök-helyettes az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 3-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az LMP közérdekűadat-igénylést nyújtott be, ami után kiadták az iratot, de abban nincsenek konkrétumok az együttműködésről, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint ezek nem adhatók ki közérdekű adatként – írja az Index.

Az LMP-s Ungár Péter szerint a dokumentum az atomenergia „békés célú” és „polgári célú” közös fejlesztéséről szól, de nincsenek benne garanciák arra, hogy Irán végül kizárólag erre használja a magyar hozzájárulást. A politikus szerint Paks esetében és most is az a legnagyobb kockázat, hogy senki nem tudja, pontosan mit írt alá az állam. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.