A Fidesznek nincs oka újragondolni az együttműködést Farkas Flóriánnal

POLITIKA
2017 június 19., 19:31
comments 114

Miután a Fidesz roma érdekvédelmi szervezete, a Lungo Drom választási megállapodást kötöttek, felmerült a kérdés, Orbán Viktort nem zavarja-e, hogy a szövetségese után 1,6 milliárdos csalás miatt nyomoznak, amire a kormányfő azt mondta: egészen addig megbízik Farkas Flóriánban, amíg a Lungo Drom megválasztja őt elnöknek.

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke (balra) és Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke kezet fog a két szervezet közötti együttműködésrõl szóló stratégiai megállapodás aláírása után a Fidesz Lendvai utcai székházában május 26-án. A Fidesz és a Lungo Drom a soron következő országgyűlési és önkormányzati választásokra való felkészülésben, a választásokon és az ezeket követő törvényhozási, kormányzati és önkormányzati munkában működik együtt.
photo_camera Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke (balra) és Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke kezet fog a két szervezet közötti együttműködésrõl szóló stratégiai megállapodás aláírása után a Fidesz Lendvai utcai székházában május 26-án. A Fidesz és a Lungo Drom a soron következő országgyűlési és önkormányzati választásokra való felkészülésben, a választásokon és az ezeket követő törvényhozási, kormányzati és önkormányzati munkában működik együtt. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A múlt hét végén Farkas Flóriánt ellenszavazat és tartózkodás nélkül 5 évre újraválasztották elnöknek a Lungo Drom kisújszállási tisztújító kongresszusán. A Hír Tv elment Kisújszállásra, de a zárt ülésre nem engedték be a sajtót, a helyszínre érkező roma politikusok pedig vagy nem tudták, vagy nem akarták elmondani, miért mentek oda, és mi fog ott történni. Az ellenzék szerint csak a Farkas Flóriánhoz lojális küldötteket hívták meg a kongresszusra.

Az RTL Híradó kérdésére Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető azt mondta:

„Én nem tudok olyan eredményről, ami megalapozná azt, hogy most vele szakítani kellene. Mihelyt Farkas Flóriánnal kapcsolatban megalapozódnak azok a vádak – amiket egyébként mindenki szokott mondani –, hogy ennyit meg annyit tett el, akkor természetesen újragondoljuk az együttműködést.”

Az RTL sehogy sem érte utol Farkas Flóriánt: elérhetőségein nem válaszolt, a munkahelyéül szolgáló irodaházba pedig nem engedték be a stábot. (RTL, Hír Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.